Három barcelonai piros lap, történelmi Barca-vereség, a PSG idegenben ütötte ki a katalánokat!

2024. április 16. 23:14

A túl hamar megfogyatkozó Barcelonát a második játékrészben lefutballozta a PSG.

2024. április 16. 23:14
Ousmané DEMBELÉ

Nyitókép, fotó: MTI/EPA Alejandro Garcia

A két együttes a következő összeállításban lépett a Nou Camp gyepére, a játékvezető a magyar származású, Nagykárolyban élő Kovács István!

Barcelona: Ter Stegen – Joao Cancelo, Pau Cubarsi, Araujo, Koundé – Gündogan, De Jong, Pedrí – Raphinha, Lewandowski, Yamal

PSG: Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Nuno Mendes –  Zaire-Emery, Vitinha, Fabián Ruiz – Barcola, Mbappé, Dembélé

Az egyik Bajnokok Ligája-negyeddöntő természetese nem csak a két sztárklub, hanem a két vezetőedző a spanyol Luis Enrique és Xavi presztízscsatájának is számít. Érdekesség: amióta a katalánok mestere bejelentette a távozását, 13 mérkőzés óta veretlen a Barca. 

Amint az első mérkőzés 3-2-es barcelonai bravúrja után várható volt, a Paris SG lépett fel támadólag. Éppen ezért volt kissé meglepő, hogy a gyakorlatilag első valamire való Barca-támadás góllal végződött. A 12. percben Yamal – szokásához híven – lendületesen ment el a szélen, bal külsővel bekanyarította a labdát, amelyet a párharc hőse, az immár háromgólos Raphinha helyezte a kapuba. Barcelona – Paris SG 1-0!

RAPHINHA
Raphinha gólja után még élt a barcelonai remény... Fotó: MTI/EPA Alberto Estevez

A 20. percben kis híján növelték előnyüket a katalánok: egy szélről belőtt labda Lewandowski elé került, a lengyel gólzsák nem sokat teketóriázott, 14 méterről egyből tüzelt, a labda alig szállt fölé. Ez annyira meghozta a hazaiak kedvét, hogy most ők támadtak le, ám a 28. percben Mbappé veszélyeztetett, ám a próbálkozást bravúrral hárította Ter Stegen.

A 29. percben reménysugár a PSG előtt! Történt, hogy Barcola lódult meg a kapu felé, ám Araujo még a tizenhatos előtt, nyilvánvaló gólhelyzetben visszarántotta a hazaiak támadóját. 

Kovács István teljesen jogosan állította ki a katalánok uruguayi védőjét, a párizsiak több mint egy órát emberelőnyben játszhatnak!

hamar gólra is váltotta emberelőnyét a PSG: a Barca védelmét állandó nyomás alatt tartó Barcola beadása után a korábbi Barca-játékos, a cseppet sem nagy népszerűségnek örvendő Ousmané Dembelé remekül érkezett, és droppal lőtt Ter Stegen kapujába. Barcelona – Paris Saint-Germain 1-1!

Jelzésértékű: Araujo piros lapja után a spanyol együttes szinte alig jutott el a PSG kapujának támadó harmadába.

SZÜNET UTÁN

A 49. percben Hakimi lövése tréfálta meg Ter Stegent, mindenesetre a német kapus eléggé suta mozdulattal ütötte fölé a labdát.

VITINHA
A második félidőben már gálázott a PSG... Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

Ezt hogy hagyhatta ki a PSG! Az 52, percben Dembelé – Mbappé volt a labda útja, az idény végén távozó gólzsák remekül tolta Fabián Ruíz elé  labdát, ám a spanyol légiós (...) éppen hogy kapu mellé gurított.  Ám mindez csak előszele volt a Paris Saint-Germain vezetésének: a portugál Vitinha remek, éles lövése a hosszú sarokban kötött ki. Barcelona – PSG 1-2!

Rögtön ezután Gündogan révén újra vezetést szerezhetett volna a Barca, de a német-török középpályás remek lövése a jobb kapufán csattant. Ezt már Xavi sem bírta tovább: annyira felhúzta magát, hogy a hatalmas hisztije után jogosan küldte a lelátóra Kovács István.

A 60. percben újabb barcelonai összeomlás: Joao Cancelo a tizenhatoson belül egyértelműen felrúgta Dembelét, a büntetőt Kylian Mbappé magabiztosan értékesítette – Barcelona – PSG 1-3!

A 64. percben tovább növelte népszerűtlenségét a játékvezető: nem ette meg Gündogan tizenhatoson belüli műesését, sárga lapot is adott neki a színészkedésért, mindennek következménye volt, hogy a katalánok kispadjáról egy újabb stábtag, José de la Funte kapusedző is mehetett a lelátóra...

A 73. percben kis híján felcsillantak a barcelonai remények: Lewandowski életerős bombáját Donnaruuma óriási bravúrral ütötte ki! A Barca igazolta, hogy felébredt a kiállítások okozta kábulatból: a 78. percben Raphinha villant, éles lövése alig kerülte el a kaput.

A 88. percben újra a lengyel villant: bombáját remekül mentette szögletre Marquinhos. A sarokrúgást Donnarumma újra szögletre ütötte, majd a korner után meglódult a PSG: Kylian Mbappé első lövését még bravúrral hárította Ter Stegen, az ismétlést is kiütötte, a Barca-védőkről azonban újra a gólzsák elé került a labda, aki most már nem hibázott! Barcelona Paris SG 1-4!

Ezzel a Barcelona történelmi vereséget szenvedett: még soha nem fordult elő, hogy egy nyertes mérkőzés után kiesett volna a Bajnokok Ligájából... 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­­A­ ­d­­ö­­g­­ö­­­s­­­ ­­l­á­n­­y­o­­k­­ ­­­v­á­­r­­­n­­­a­­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
rebekakedves
2024. április 18. 11:25
Az első piros lapnál azt éreztem hogy belenyúlt a meccsbe. Mondtam is hogy meglesz a Bentley :)
fater0921
2024. április 17. 10:29
Ezt a fasz román gecit, még a labdarúgás környékéről is el kell hajtani. Persze román francia testvérnép, meg is tett mindent a csigazabáló fos gecikért, amit valószinüleg jól megfizetett az arab moslék.
akkor ki
2024. április 17. 06:59
Kezdődött onnan, hogy Kovács és Dunna Ráma lesmárolták egymást a kijárati folyosón! Román és franszia puszi haverok! A szpíker, az a barom, Arauzsónak szólította végig Aruhót, szenvedtem tőle, de lényeg, hogy ilyen faltot simán ellehet engedni, sőt ezt el is kellett volna! Innentől azt csináltak a csigazabáló afrikai nigger majmok, amit akartak, mert tudták Kovács velük van. A tevehajcsár póker pofával ült a lelátón, mert tudta, hogy a románnak utalt 10-20 millió forintnak megfelelő juró eléri célját! Ez egy elcsalt geczi meccs volt! Kovács részlehajló volt, Fábián Ruizt meg jól felkellett volna öklelni, mert irtó pofátlan volt végig!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!