Női és férfi kézilabdacsapatunk egyaránt a házigazda címvédővel, Franciaországgal került egy csoportba az olimpián!

2024. április 16. 18:54

Mindkét együttesünkre gyilkos küzdelmek várnak, az esélyekről Ilyés Ferenc elnök és a két szövetségi kapitány, Golovin Vlagyimir vlamint Chema Rodríguez is nyilatkozik.

2024. április 16. 18:54
null
Vámos Tamás

Japán legyőzése után tetőfokára hágott a hangulat a női válogatott öltözőjében Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

***

A párizsi sorsoláson két világklasszis segédkezett: a hölgyek csoportbeosztásánál a kétszeres olimpiai bajnok, Jérome Fernández, míg a férfiaknál a világ- és Európa-bajnok Siraba Dembélé.

A női csapatok sorsolási kalapjai:

1. kalap Norvégia, MAGYARORSZÁG

2. kalap Hollandia, Németország

3. kalap Szlovénia, Spanyolország

4. kalap Svédország, Franciaország

5. kalap Dánia, Brazília

6. kalap Angola, Dél-Korea

A férfi csapatok sorsolási kalapjai:

1. kalap Dánia, Spanyolország

2. kalap Horvátország, Norvégia

3. kalap MAGYARORSZÁG, Németország

4. kalap Szlovénia, Franciaország

5. kalap Svédország, Egyiptom

6. kalap Argentína, Japán

Először a női mezőny sorsolási ceremóniájára került sor, amely során Golovin Vlagyimir csapata a B-csoportba került.

A női torna beosztása A-csoport: Norvégia, Németország, Szlovénia, Svédország, Dánia, Dél-Korea B-csoport: MAGYARORSZÁG, Hollandia, Spanyolország, Franciaország, Brazília, Angola

A nők a csoportmeccseket a nyitóünnepség előtt, július 25-én kezdik Franciaország ellen. Július 28-án a brazil, 30-án az angolai, augusztus 1-jén a spanyol, majd 3-án a holland csapattal találkozik Golovin Vlagyimir együttese. A mérkőzéseket Párizsban és Lille-ben rendezik meg. A hatfős csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakasz első körébe, a negyeddöntőbe.

KÉZILABDA-VÁLOGATOTT
A magyar férfi kézilabda-válogatott egy hónappal ezelőtt váltotta meg a repülőjegyét Párizsba Fotó: MKSZ/Facebook

A férfi torna beosztása A-csoport: Spanyolország, Horvátország, Németország, Szlovénia, Svédország, Japán B-csoport: Dánia, Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Egyiptom, Argentína

Chema Rodríguez együttese július 27-én Egyiptommal, 29-én Argentínával, 31-én Norvégiával, augusztus 2-án Dániával, 4-én pedig Franciaországgal találkozik. A hatfős csoportok első négy-négy helyezettje jut tovább az egyenes kieséses szakasz első körébe, a negyeddöntőbe. 

A szövetség elnöke, Ilyés Ferenc valamint a női és férfi válogatott szövetségi kapitányai, Golovin Vlagyimir és Chema Rodríguez esélylatolgatását az alábbi videóban láthatják:

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­ö­­g­­ö­s­­­ ­l­­­á­­­n­­­y­o­k­­­ ­­­v­­á­­­r­n­­a­k­­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Búvár Kund
2024. április 16. 21:23
Gyakorlatilag a két csapat, pont ellenkező helyzetben van. A férfiak nagyon nehéz csoportba kerültek, viszont ha továbbjutnának, talán a 4 közé jutásért játszott meccs már könnyebb lenne, mint a csoportmeccseink... A lányok meg épp fordítva... Talán a csoportmeccsek könnyebbek, de az egyenes kiesés már kemény dió....
Partikula
2024. április 16. 19:49
Semmi gond, mindenkit meg kell verni!.:)
files32
2024. április 16. 19:18
Akkor a döntőket játszhatjuk velük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!