A módszer, semmi más

2010. március 11. 14:04

A Jobbik átlényegült ellenféllé, amelynek gárdáját két pofonnal kell helyrerakni.

2010. március 11. 14:04
„Csapásokat adunk, csapásokat kapunk: kitört a Fidesz-Jobbik médiaháború, éspedig olyan hangnemben és olyan hangerővel, hogy azt az egy a tábor minden szavazója meghallja. Mostanra ugyanis még lehet, hogy egy a tábor, de már kettő a zászló, mint azt a Magyar Hírlap Szentesi Zöldi Lászlójától volt szerencsénk megtudni: »Aki a 2010-es Magyarországon él, annak nem az Árpád-sávos, hanem a piros-fehér-zöld a zászlaja (miközben az Árpád-sávossal sincs baja).« A message tehát, amit most dolby surround-ban közvetít a Fidesz-közeli média: szép, szép a radikalizmus, tiszteljük meg minden, de érdemben tenni a népért inkább nem radikálisan lehet.

Még jó hogy jönnek a választások, különben a leendő kormányzó erő, az Európai Néppárt tagja, hivatalosan talán sosem vette volna észre, mekkora kígyó fejlődött abból a kis izgő-mozgó izéből, amit anno a keblükön melengettek. Izeg-mozog, de valahol a miénk, mondták; bátorító szeretettel figyeljük, mondták; hebehurgyák, mondták. Aztán már nem mondták, csak elkezdtek némileg szorongani, mert a kígyó nevezett kebel egy részét konkrétan leharapta, és szemet vetett a kebel tulajdonosának választói bázisára, vállalati kultúrájára, PIN-kódjára és értelmiségi hátországára is.

A Jobbik ugyanis három emberrel meg 15 százalékkal tarolt az EP-választáson, úgyhogy a Fidesz azon kezdett dolgozni, hogy sürgősen elfelejtse, amit Semjén Zsolt mondott akkor spontán: »A Fidesz-KDNP-nek nem kell a Jobbikkal foglalkoznia.« Hát, ugye kellett. A Jobbik átlényegült ellenféllé, amelynek gárdáját két pofonnal kell helyrerakni, és amelynek mára 800 ezres választói táborát arról kell meggyőzni, hogy szép, szép.. stb. Mert a tábor azért még mindig egy. A két párt között ingadozók száma viszont félmillió.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Őrnagy Őrnagy
2010. március 11. 14:57
Mi lesz itt még, jól fogunk szórakozni ezeken a szánalmas, Seres-féle alakokon. :DDD
tenzin
2010. március 11. 14:45
A két pofont orbán mondta. Mondani mondott már hideget és meleget is. De leginkább dakotát mond, mert azt lehet így is meg lehet úgy is érteni. Viszont az "ellenfél" megnevezés az orbáni dialektikába nem illik bele, ilyen szó nem létezik. A legközelebbi szó rá az "ellenség". Én arra gondolok, hogy ha orbán legyártja az "ellenpólust", akkor az mszp-nek nem lesz hely egy polarizálódó parlamentben, így nyugat akármennyire szivja majd a nyálát, örül, hogy nem az ellenpólus van hatalmon, képes lesz az orbáni diktatúrát lenyelni. És a kemény lépések felett is szemet fog hunyni, mivel nyugat sem szeretné a jobbik erősödését. Így valóban meg lesz a 2/3, ha nem is 4 éves cikluson belül, hanem 10 éves cikluson belül. Mert ha alkotmányozunk, kimondhatjuk akár azt is, hogy a "heti ülés" azt jelenti "1/2 évi ülés", a "költség vetés" "4 éves költség vetés", urambocsá "5 éves terv".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!