Hallottak már Azawadról?

2012. július 24. 09:48

Az az állítás, hogy Oszama bin Laden halála után a terroristaszervezet már szétesett, és nem képes semmilyen komoly akcióra, egyszerűen nem igaz.

2012. július 24. 09:48
Jaroslaw Gizinski
Heti Válasz

„Hallottak már Azawadról? Magam is csak néhány hete szereztem tudomást erről az önjelölt államról, melyet az észak-afrikai iszlamisták Mali északi részében kiáltottak ki, miután szétkergették a központi kormány ellen lázadó helyi tuareg törzsek harcosait. Néhány hét alatt szigorú iszlám törvénykezést vezettek be, és olyan látványos akciókba kezdtek, mint az ősi műemlékek lerombolása. Mi köze Azawadnak az olimpiához? Talán az, hogy a helyi iszlamisták, mielőtt még bármit teremtettek volna újonnan alapított államukban, máris kihirdették, hogy minél hamarabb harcba akarnak szállni az európai hitetlenek ellen. Ki tudja, talán ők is készülnek valami látványos szerepléssel Londonba?

Pedig jó ideje a legismertebb elemzők is azt bizonygatták, hogy Afrikában a harcias iszlamizmus szinte nem is létezik, de ha igen, akkor egyáltalán nem veszélyes. Ha ez igaz, akkor hogyan jöhetett létre Azawad? A probléma az, hogy az iszlamista mozgalmakat nem lehet megállítani sem a London körül felállított légvédelmi rakétákkal, sem a Timbuktuba küldött francia helikopterekkel. Amíg nem szűnnek meg a terrorizmus társadalmi okai, addig bin Ladennek mindig akadnak követői. Szinte biztosra vehető, hogy a nyugati erők 2014-re tervezett kivonulása Afganisztánból csak bátorítani fogja a szent háborút.

Csak találgatni lehet, meddig kell még merénylettől tartanunk minden nagy, tömegeket vonzó rendezvény előtt. Vagy talán meg kell szoknunk, hogy belátható időn belül ez a veszély már állandóan kísérni fogja a Nyugatot? A következő idegfeszítő próba már megkezdődött. Angol és más európai titkosszolgálatok éppen lázasan vadásznak egy iszlámra áttért norvégra, aki Jemenben kapott alapos terroristakiképzést. Az Abu Abdulrahman névre hallgató, 30 év körüli embernek állítólag az a feladata, hogy egy repülőgépet térítsen el vagy robbantson fel az olimpia alatt. Ez az a ritka eset, amikor azt kívánhatjuk, hogy most az egyszer inkább ne legyen igazuk a biztonsági szakembereknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2012. július 24. 12:06
Ha egyszer majd megérjük, hogy a terrorizmust nem az "iszlám" állandó jelzőjével díszítik, akkor onnan lehet a felszámolásának a kezdetével számolni, mert a békés iszlám zöm végre megelégeli ezt a primitív keresztényi bélyeget, és nekikezd e mozgalmak szeparálásának és diszkreditálásának.
Királyvizet Károlyira
2012. július 24. 11:11
szóval lett a világnak még egy segglyuka
kalhana
2012. július 24. 10:59
Sajnálattal közlöm, hogy Magyarországnak akkora problémái vannak, és ezeket nem az iszlám terrorizmus okozza, hogy kénytelenek lesznek ezirányú rettegésemet nélkülözni.
bookmark
2012. július 24. 10:30
Először is azt kellene meghatározni, hogy Bin Laden mikor halt meg. Mert többen tudni vélik, hogy az amerikás akció a meggyilkolására, ami alatt Hylary Clinton tapsikolt nem volt más mint egy mozi film. Bin Laden már évekkel előtte elszenderült. Persze a hívek saját hasznukra eltitkolták a halálát és időnként előjöttek valami új média anyaggal, hogy az ügy érdekében a hívők ne kételkedjenek. Ez egybeesett az amerikai ügyködéssel, mert nekik is egy élő Bin Ladenre volt szükségük és már csak egy jó rendező kellett, hogy jó film legyen belőle. Bin Laden brutális meggyilkolása és holttestének (vagy azé, aki alakította) mutogatása erkölcsi győzelemnek való beállítva valljuk be nem igazán jött be. Egyébként az összeesküvés elméleteket kedvelők szerint a BIG BEN lerombolása az olimpia játékok alatt lesz a jel a totális világvége fegyveres harcainak kezdetéhez. Szóval meglátjuk. Aki idén januárban mert európai egyesült államokról beszélni, az maga volt az ördög, és lám ma már az olyan bohócok is mint a Barosso nyíltan beszelnek róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!