Szobrot a bírónak!

2012. szeptember 27. 12:03

Az elmúlt hónapok ítéletei alapján egyértelmű: a bírák, de legalábbis nagy részük – ha tudnak is bénázni – semmiképpen nem kiszolgálói ennek a hatalomnak.

2012. szeptember 27. 12:03
Szegő Péter
HVG

„Az elmúlt 2,333 évben a Centrális Erőtér mindent megtett a jogállam legyalulása érdekében és ez irányú erőfeszítését általában siker övezte, sőt: koronázta. Nem részletezem, a Nyájas Olvasónak nyilván kapásból eszébe jut legalább nyolcvankilenc példa a 6×1023-ból.

Úgy tűnik: a bíróságokat nem tudta legyalulni. Nemcsak a fönti két ítélet, de – a teljesség igénye nélkül – a Sukoró-perek, vagy Dávid Ibolya pereinek az eredménye egyértelművé teszi: Iustitiát még nem tették magukévá.

Az sem zárható ki, hogy a bírák nagy része fölkapta a vizet azon, hogy a kormányzat a Nemzeti Együttműködés keretében végigrugdosta őket és dafke hozzák a politikával kapcsolatos perekben az ítéleteket. A NER-nek ezzel azt is sikerült elérnie, hogy az ítélkezés megítélésében – még egyszer: nem(csak) az ítélkezésben, hanem annak megítélésben is – a politikai hozzáállás zárójelbe tette a szakmaiságot. Magyarul: állandóan fölmerülhet a kérdés, hogy Handó Tündének a háttérben milyen szerepe volt egy-egy per kimenetelében, vagy milyen kimenetelt akart sikertelenül elérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szanyikapten
2012. szeptember 27. 17:13
Ez a hávégés Szegő tök úgy néz ki, mint Himmler. Nincsenek véletlenek.
hátakkor
2012. szeptember 27. 16:25
szégyenletes a siófoki bíró kommentje, nincs hasznos bűncselekmény..
Kandeláber
2012. szeptember 27. 15:56
Nyugi, a másodfok kinyomrá durván 100 E Ft pénzbírságot, a vén fasz elsőfokút pedeg lecseszik, mint a pengősmalacot.
stefanovszky
2012. szeptember 27. 15:36
Antigoné és én folytattunk egy párbeszédet.Ha vennéd a fáradtságot, vissza tudnád olvasni és akkor látnád, hogy nincs kompetenciád ehhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!