A patikusok a jövő trafikosai?

2013. június 11. 07:52

Lehet tehát majd új pályázatot kiírni, lehet új, zárt, megbízható, állam-, párt- és családközeli kasztot létrehozni. Lesz majd népegészségügyi üzenete annak is.

2013. június 11. 07:52
nyüzs
hvg.hu

„A gyógyszerészek utoljára akkor léptek fel a rosszul felfogott saját érdekükben, amikor ezerrel fúrták a betegek érdekeit szolgáló patikaliberalizációt, ezt aztán felkarolta a győztes kétharmad, amelyet a nép kifejezetten azzal bízott meg 2010-ben, hogy leszámoljon a patikaliberalizációval, az SZDSZ utolsó bosszújával a magyarságon. A fülkeforradalmi kormány pedig, amely hamar rájött, hogy nincs a népgazdaságnak olyan területe, amit ne lenne poén beavatkozva szétbarmolni, rájuk erőltette a tulajdonlást, úgyhogy 2017 január 1-ig minden magyar patikának patikuskézben kell lennie, de csak max. négy. Ha több van, azt el kell adni.

Ha viszont valamiért nem sikerül, ill, nem akarózik a tulajdonszerzés (pl. az illető a gyógyszerekhez ért, nem a bizniszhez, vagy annyira azért ért, hogy lássa, nem túl nagy biznisz a gyógyszertár), akkor a patikus a lelke után a boltját is átengedheti az államnak, igaz, legutóbb garanciát kapott arra, hogy »a tőkealap közreműködésével államosításra nem kerül sor«. (Emlékeztetőül egy másik garancia, a választási kampány idejéből: »A Fidesz megőrzi a nyugdíjak értékét, és megvédi a nyugdíjpénztárakat.«) Ha tehát 2017-re nem lenne meg a működtetéshez szükséges tőke, akkor »értelemszerűen az ilyen gyógyszertáraktól a működési engedélyt vissza kell vonniuk a hatóságoknak«.

Lehet tehát majd új pályázatot kiírni, lehet új, zárt, megbízható, állam-, párt- és családközeli kasztot létrehozni. Lesz majd népegészségügyi üzenete annak is. És akkor készülhetnek az új, dizájnos cégtáblák: »Itt hamarosan Népegészségügyi Találkozóhely nyílik.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
next mindig élni fog 7
2013. június 11. 11:18
A legmegdöbbentőbb, hogy egyre több gyógyszertár zár be, de nagy része komoly bajban van! Számomra ez elképzelhetetlen volt még 3 éve! Ugyanezt mondom a kocsmákra is, csak az egy másik história! A patikusok nagy része bízott a 2/3 győzelménél, de most látják a bezárásoknál, hogy jól átbaszták őket! Sok patikatámogatást megvontak és nem beszélve a gyógyszertámogatások szűkítését! Persze Mikola tesójának a patikahálózata sosem lesz bajban! Miért? Azért, mert a trafikmutyi is gazdaságos néhány közösségnek! Hm!
qccqccqcc
2013. június 11. 10:23
Istenem, micsoda csapás lesz, ha egy négyzetméteren belül nem találok majd 15 csak 5 patikát. Huh, már most tök depressziós vagyoka gondolatától is. És... és... persze odavan a napom a hírtől.
pedroamigo
2013. június 11. 09:45
Ez van. Ha nem vigyázunk a dolgainkra elveszi tőlünk Viktor és odaadja másnak...
BőröndÖdön
2013. június 11. 09:38
Ne reménykedjetek,mindenki sorra kerül!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!