Rombolni a tekintélyt

2013. augusztus 25. 10:19

Az elitek világa leginkább az erő nyelvét ismeri. Akármit is beszéljenek a békeharcosok...

2013. augusztus 25. 10:19
Borókai Gábor
Heti Válasz Online

„A politikus és a bankár közötti verbális küzdelem ugyanakkor azt is világosan jelzi, hogy a politikai és a gazdasági elit állandó pozícióharcban áll egymással. A barátságok csak érdekek mentén értelmezhetőek, és kizárólag időlegesek. A piac erős emberei mindig gyenge kormányokra vágynak, hogy velük szemben akaratukat könnyen érvényre juttathassák, s a jogszabályi környezetet kedvük szerint alakíthassák. Az erős felhatalmazású politika pedig igyekszik a veszélyesen nagyra nőtt gazdasági szereplőket gyengíteni. Leginkább azért, hogy a politikára gyakorolt hatásukat kivédjék.

Az elitek világa leginkább az erő nyelvét ismeri. Akármit is beszéljenek a békeharcosok...

Ha innen nézzük a Lázár-Csányi-összetűzést, nem lehet okunk a homlokráncolásra. De ha a tekintélyrombolás felől pillantunk rá, már érdemes nemtetszést nyilvánítani.

Most ennyi történt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jancsipapa
2013. augusztus 25. 12:20
Aztán melyikük tekintélye rombolódott. Mert én semmi újat nem hallottam egyikkel kapcsolatban sem .
Hober Marlow
2013. augusztus 25. 11:26
EZEK a fontos dolgok, nem az uborkaszezont kitöltő maszopgyurcsánymesterházybajnaistb. faszságok! :D
kardosdoktor
2013. augusztus 25. 10:48
Gabika! Keményen, csak semmi finomkodás: magas színvonalon, elegánsan, szerényen, tisztelettel, de állcsúcson, ahogy szoktad! Na például itt van két jó példa. A Borókai és a Kálmán *lga. Te melyiktől vennél autót!? :D *lgival bikiniben lemosatnám, tíz éve, a T*rlósét is, meg a P*korniét is. :D Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!