Megoldás

2013. október 10. 07:42

Ha valamilyen problémát képtelen vagy megoldani, akkor hozzál törvényt arról, hogy ez ne legyen probléma többé.

2013. október 10. 07:42
A szerk.
NOL

„Az ároktői gyanúsítottakat letartóztatva kapta meg az Orbán-kormány. Három év volt rá, hogy elítéljék őket. Nem sikerült. A laboratóriumok kapacitásproblémáira fütyültek. Annyi pénz sem kellett volna oda, amennyit csak úgy a mezőkövesdi aranylábúak után hajítottak. Annyi eszük sem volt, hogy folyamatosan őriztessék az életfogytiglani büntetés várományosait, akiknek nem volt semmi vesztenivalójuk. Miközben a bűnös mulasztások és felelőtlenségek egymásra halmozódnak, a kormányzó erőknek eszük ágában sincs az ügyet kivizsgáltatni és a balfácánokat felelősségre vonni. Ehelyett törvényt hoznak arról, hogy ezentúl bárkit bármeddig börtönben tarthassanak, ha az ügyészek jó súlyos bűncselekménnyel vádolják meg őt. Ezzel azokat jutalmazzák és mentik fel, akik a felháborító ároktői esetet előidézték. A rablóbanda ügyének elbírálásához nem az idő volt kevés.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. október 10. 12:45
Az efféle megoldás csak a problémát súlyosbítja: kijelentették,nincs cigánybűnözés. Ettől kezdve a romák bátrabban bűnöztek,mi pedig duplán bosszankodhatunk,nem elég a cigánybűnöket tűrni még le is kell tagadni.
bigyomail
2013. október 10. 10:16
EZ mégis csak egyszerűbb, mint körbe nézni az évtizedek óta rosszul működő rendszerben és megkeresni a hibákat, majd kijavítani őket. Az meg, hogy így akár ártatlan emberek is életük végéig ülhetnek soha el nem követtett bűncselekményért, kit érdekel? Nálunk az ártatlanság vélelme amúgy is csak lózung, senki - tisztelet a kivételnek - nem veszi komolyan. Ilyen a mi államunk. Ráadásul kormánytól függetlenül. Amúgy tényleg: tud valaki valami olyat, amit az állam képes volt megfelelően ellátni?
Berecskereki
2013. október 10. 09:28
Ajjaj! Működnek ám a balliberális trollok. Lesz itt még szájtépés.
cutcopy
2013. október 10. 09:03
"Ha valamilyen problémát képtelen vagy megoldani, akkor hozzál törvényt arról, hogy ez ne legyen probléma többé" Sarkosan fogalmazva ez a törvénykönyv lényege okoska.. És láttad már milyen vastag a törvénykönyv..? Igen, csodálkozz csak rá, az a rengeteg paragrafus mind-mind problémákat orvosol..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!