Életre ítélve

2014. június 19. 07:28

A magyar rendszerváltás egyik felettébb fontos előzménye és következménye volt a halálbüntetés eltörlése.

2014. június 19. 07:28
Ugró Miklós
MNO

A magyar rendszerváltás egyik felettébb fontos előzménye és következménye volt a halálbüntetés eltörlése. Az akkor nyilvánvalóan politikai döntés volt, sem a lakosság igazságérzete, sem a demokráciatudata nem izmosodott tőle. Várható volt, hogy időről időre felmerül még szükségessége, de nem lesz, nem lehet vita tárgya. Azóta kiderült, nem a halálbüntetéssel, hanem a mindenkori legszigorúbb büntetési móddal van a fene se tudja, milyen világból szalasztott emberi jogi meg jogvédő szervezeteknek bajuk, amely kifogásoknak kiindulási alapja az, hogy minő visszataszító embertelenség szegény bűnözőket bűnözőkkel összezárni. Aljas, cinikus, égbekiáltó diszkrimináció!

Várjuk az amerikai kioktatást.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2014. június 19. 15:57
"Tényleges életfogytiglan" helyett amerikai mintára az abszurd halmazatokat kellene bevezetni, és mondjuk 490 év, meg 1215 év letöltendő börtönre ítélni az elkövetőket. Azzal senkinek nem lehet baja.
Vlagyimir
2014. június 19. 13:01
egy SEGGET csak fényere lehet nyalni
Vlagyimir
2014. június 19. 13:00
orbán mondta meg érne egy misét ez a talpnyaló ír róla mos a bayercsotány írt már róla...
gross
2014. június 19. 10:27
Felfoghatatlan számomra, hogy hogy jön ide az USA? Ez egy európai vita, Strasbourg-al (illetve az ET tagállamai által oda delegált bírókkal) kellett volna jönnie a szerzőnek, valamint azzal, hogy az Emberi Jogok Európai Egyezményét ezek a bírók esetlegesen hibásan értelmezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!