Tabu a homofóbia

2015. november 06. 11:59

Ungár Klára hatalmas hibát követett el, amikor az ominózus kijelentést tette.

2015. november 06. 11:59
Beck Tamás
Népszava

„Nem kell ahhoz jogásznak lenni, hogy belássuk: ebben a jogi környezetben az Ungár Klára által használt jelző pejoratívnak minősül, egyúttal alapot ad arra, hogy a kijelentést tevő személyt elmarasztalják a felperes, jelen esetben Kocsis Máté jó hírnevének megsértéséért. Nem véletlen, hogy Kocsis őt érő »morális kárt« emleget, amikor az ítéletet kommentálja. A SZEMA elnöke egyébként fellebbezni fog és amennyiben az ügy eljut nemzetközi emberi jogi fórumokig, nagy kérdés, vajon az elsőfokú bíróság ítélete érvényben marad-e.

Ettől függetlenül Ungár Klára hatalmas hibát követett el, amikor az ominózus kijelentést tette. Egyrészt önmagát demokratának tartó politikus már elvi alapon sem operálhat homofób megjegyzésekkel, melyek amúgy is a szélsőjobb eszköztárába tartoznak. Másrészt ez az ügy eltereli a figyelmet a VIII. kerület polgármesterének valóban megkérdőjelezhető intézkedéseiről. A tűcsere-program leállításáról, mely járványveszéllyel fenyegeti az intravénás droghasználókat, és joggal váltotta ki az alapvető jogok biztosának aggodalmát. Az esetenként súlyos betegeket sújtó embertelen kilakoltatásokról a Józsefvárosban, közvetlenül a moratórium beállta előtt. A II. János Pál pápa téren tábort verő menekültek elleni hangulatkeltésről.

A menekülthullám miatt a Fidesz népszerűsége ismét az egekben. Felelős ellenzéki politikusnak csak úgy van esélye Orbánnal szemben, hogy megtalálja a valódi támadási felületeket. Számon kéri a kabinet szociális érzéketlenségét vagy az amerikai nagykövet által a napokban kifogásolt kormányzati korrupciót. Homofób megjegyzéseknek nincs helye a baloldalon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2015. november 07. 10:02
Tamás, maga nem a hitetlen, hanem a hihetetlen Tamás, nem lehet magának hinni.A látvány erősebb hatású, mint a hallomás - aki látta a menekülteket, fölösleges azt már uszítani.Ami pedig a korrupciót illeti,már többször leírtam most magának külön is: Amerikában államilag van megszervezve a korrupció, a politikusok választási kampányaik során támogatási pénzt szednek, aki többet fizet, annak a kívánsága realizálódik a törvényhozásban.Például: sok millió édesanya reszketve küldi gyermekét az iskolába, mikor fogják szegényt lelőni, de fegyvergyártók támogatása erősebb,a szabad fegyverviselést nem akarják megszüntetni - szóval:bagoly mondja a verébnek..
Brigadéros
2015. november 07. 07:52
"Ettől függetlenül Ungár Klára hatalmas hibát követett el, amikor az ominózus kijelentést tette. Egyrészt önmagát demokratának tartó politikus már elvi alapon sem operálhat homofób megjegyzésekkel..." Hát igen,... ennyit a ti szokásos kettős mércétekről...
Peter8811
2015. november 06. 19:07
"Ungár Klára hatalmas hibát követett el," Hogy élve született.
amayyudan2
2015. november 06. 14:43
Még szerencse, hogy a baloldalon csak a "homofób megjegyzéseknek" nincs helye, ellenben az Orsós Viktorozás meg a kis testmagasság kifigurázása (pl. Miniduce) egyenesen támogatott!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!