Panamázók

2016. április 06. 07:19

Biztosak lehetünk abban, hogy a nyilvánosságra hozott adatok csak a jéghegy csúcsát képezik.

2016. április 06. 07:19
Rónay Tamás
Rónay Tamás
Népszava

„Az lehet az érzésünk, hogy a politikai, a gazdasági élet egyes szereplői, valamint több bank is mintha orránál fogva vezette volna az embereket. Igen, a pénzintézeteket óriási felelősség terheli, amint ez az aktákból is egyöntetűen kiviláglik. Nemcsak azért, mert minden további nélkül végrehajtották a gyanús pénzügyi tranzakciókat, hanem amiatt is, mert gyakran – fogalmazzunk eufemisztikusan – a pénzügyi turpisságokat is ők kezdeményezték.

A bankok azonban önmagukban nem dönthetnek, szükség volt a politikai élet asszisztálására is. Elvégre a törvényeket a politikusok hozzák, s azokat az intézkedéseket is, amelyek lehetővé teszik, hogy egyesek adóparadicsomokba mentsék a pénzüket. Sokáig ez itt, Európában sem szúrt szemet senkinek, Svájc, Luxemburg és Liechtenstein is mindenfajta ellenállás nélkül biztosíthatott ilyen sajátos pénzügyi előnyöket.

Biztosak lehetünk abban, hogy a nyilvánosságra hozott adatok csak a jéghegy csúcsát képezik. Néhány politikusról kiderült ugyan, hogy bort isznak, s vizet prédikálnak, de ha egyszer valaki teljesen fel tudná térképezni a politikai és gazdasági élet összefonódásait, akkor élhetünk a gyanúperrel: a korrupt politikusok listája sokkal hosszabb lenne. S nem csak külföldön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2016. április 06. 15:41
Pufikám!Olyan kerek és kövér képed van, mint egy hat hónapos eidami sajtnak! Ráadásul te tudod a frankót... még ha Oszkó elvtársatok mondaná... Talán Simontól tudod, hogy, elvtársaidnak mennyi szunnyad a Kajmán gyomrában? De a "Bölcsek köve" biztos nincs nálatok. A NEXT_-2000 Kft úgy elnyelte a párt és a tömegszervezetek vagyonát, hogy annyi nyoma maradt mint az Egyenlítő környékén a hónak. Simom meg biztos azt a pénzt nyúlta le- vagy őrizte- mint a hétfejű sárkány, amit a Szűrös Karesz emlegetett: a proletár internacionalista segély,-és támogatási kvótát.De valami a levesebe pottyant. A régi jó SPECNAZ-osok közül valaki tudott a dologról és irodalmi módon cselekedett:"Nem mondhatom el senkinek. Elmondom hát mindenkinek... No most ki fogja leütni:Ipi apacs! Te vagy a hunyó! Minden esetre "A minden oroszok elnöke" nagyon morcos- és szakmabeli. El fog tolódni a Bermuda Háromszög Európára!
kjkj945
2016. április 06. 08:31
"Rónay Tamás: Panamázók" ró ta tudjuk, hogy panamázol, de miért propagálod?
cutcopy
2016. április 06. 08:21
Ezek a bolsevik fáziskésések alaphangon hét-nyolc évesek..
pollip
2016. április 06. 07:49
Sokan be lehetnek rezelve most. Mi lesz, ha holnap a ciprusiak....stb terítik ki a lapjaikat?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!