Csalafinta referendumok

2016. július 19. 15:07

Alighanem ezúttal is sikerül belehajszolni az állampolgárokat egy olyan döntésbe, amelyet szívük mélyén nem is akarnak.

2016. július 19. 15:07
Giczy György
Népszava

„A határon túli magyarok állampolgárságát kezdeményező népszavazás első nekifutásra azon az MSZP által terjesztett képtelen hazugságon vérzett el, hogy egy ilyen döntés után román vendégmunkások fogják ellepni az országot. Ezúttal nem akarok kitérni arra, hogy egyébként a népszavazás szorgalmazói megteremtették-e az effajta kezdeményezéshez szükséges külpolitikai feltételeket, mert ezeknek a vitathatósága semmit sem változtat a nyilvánvaló hazugság tényén.

A következő tanulságos példa a Gyurcsány-kormány alatt történt, amikor a vizitdíj bevezetésével szemben - amely valamelyest javíthatott volna az egészségügy kilátástalan helyzetén - a Fidesz által kezdeményezett népszavazás arra az egyszerű kérdésföltevésre irányult, hogy az állampolgárok akarnak-e fizetni azért, ami őket ingyenesen is megilleti. Persze, hogy nem akartak. Már csak azért sem, mert egyúttal azok a máig beváltatlan ígéretek is elhangzottak, hogy kormányváltás esetén e nélkül az anyagi hozzájárulás nélkül is rendbe tehető a minden tekintetben válságban vergődő ágazat. A Fidesz hazugsága is sikeres volt, ugyanúgy mint az előbbiek.

Így jutunk el napjaink kvóta-referendumához, amelynek már a kérdésföltevése sem igaz. És ezt nem kisebb személyiség jelezte, mint az előző ciklus miniszterelnök-helyettese, Navracsics Tibor uniós biztos, akinek fideszes elkötelezettsége felől akkor sem lehet kétségünk, ha a hajlíthatatlan szigorúságáról ismert házelnök összevonta pártpolitikai gondoktól amúgy is gyakori mozgásra késztetett szemöldökét. Merthogy Navracsics szerint Brüsszel senkit sem zsarol és ezért nem is értelmezhető a referendumot előkészítő plakát-kampány. De ettől függetlenül lesz kvóta-referendum és alighanem ezúttal is sikerül belehajszolni az állampolgárokat egy olyan döntésbe, amelyet szívük mélyén nem is akarnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. július 19. 22:58
A Csalafinta Népszava-csicska, Geczy György hablatya... "Izgalmas"...
matykox
2016. július 19. 21:56
A ghiczy hülye volt, de mára még sokkal hülyébb lett! Ja, és egy gerinctelen kis mocsokfolt.
Peter8811
2016. július 19. 20:32
Iszol te eleget Gyuri bácsi? Ma is csak két borosüveget váltottál vissza a CBA üvegvisszaváltó automatába.
áfonya
2016. július 19. 20:15
Nem csoda hogy az mszp dkhoz csatlakoztak,gyurcsány hozta lére a Fidesz ellen. Íme a Jobbik árulása! Vona Gábor elfogadta Gyurcsány választási szövetségét 2016. június 15-én Vona Gábor sajtótájékoztatót tartott. Azon a napon akaratlanul, de elismerte, hogy elfogadta Gyurcsány Ferenc választási szövetségét. Most az MSZP, a DK, a Jobbik, a Liberálisok, az Együtt és a PM közös erővel küzdenek azért, hogy sikertelen legyen az őszi népszavazás. Ha ugyanis sikertelen lesz, és illegális migránsok tízezreit tudják betelepíteni, megtörik a kormányt. A Jobbik ezen túl kiábrándult, új szavazók százezreit is megkaphatná. Ez a terv. De ez árulás is a javából, hazájuk és saját választóik elárulása. http://csepel.info/?p=50922&utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!