Hogy semmizhette ki két évtizeden át a Quaestor a magyar adófizetőket az állam szeme láttára?

2016. október 19. 07:31

Hogyan lehetséges az, hogy a Quaestor-ügy vádiratában nincsenek vizsgálva a politikai kapcsolatok, nincs felvetve az állami intézményrendszer felelőssége?

2016. október 19. 07:31
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

Miért csak egy 2015-ös, újfajta ellenőrzésen bukott meg a Quaestor, hogyan lehet úgy átverni felügyeleteket és hatóságokat évtizedeken át, hogy egyszerűen egyik számláról a másikra utalnak pénzeket?

Hogyan lehetséges az, hogy a Quaestor-ügy vádiratában nincsenek vizsgálva a politikai kapcsolatok, nincs felvetve az állami intézményrendszer felelőssége?

Persze tudjuk a választ, de mégis szörnyű, hogy egy olyan országban élünk, ahol a politika és a gazdasági élet összefonódása miatt, simán végignézi a felelős kormány Pesten, hogy tízezrek mennek csődbe. És miután a baj megtörtént, fel sem merül, még csak a forma kedvéért sem a kérdés, hogyan lehetséges 210 milliárdos kárt okozni évtizedeken át a lelepleződés veszélye nélkül? Az állami intézményekben senkit sem terhel semmilyen mulasztásért, semmilyen felelősség? A történtek ismeretében hogyan lehetne biztonságban a magán- vagy közösségi befektetők pénze Magyarországon? Nem kellene esetleg változtatni a törvényi, jogi, szabályozási elveken és gyakorlaton, különösen a hatalommal nem rendelkező emberek védelmében?

És végtelenül dühítő nézni, hogy azok, akik a Quaestor vezetőivel üzleteltek, akik hagyták megvalósulni ezt a csalássorozatot, akik direkt vagy kompetencia hiányában nem tettek ellene semmit, megússzák, hogy következmények nélkül marad, mindig és örökké ez az ország.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. október 19. 12:37
Jámbor Kettős Mérce András... már megint maszatol... Hogyan volt lehetséges...? Hát úgy hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány megtiltotta a brókercégek gyakori ellenőrzését... Emlékszel rá, idióta...?
nick89
2016. október 19. 10:35
Most hallottam: 2018-ban a Questor-Magyar Polgári Párt nyeri a szavazatok 56,2%-át az NVB szerint.
vendelin
2016. október 19. 09:14
A Quaestor-ügy szerintem túlmutat a politikai pártokon, és súlyos rendszerhibára mutat rá. Ennek lényege pedig - bármilyen furcsa is gazdasági jellegű ügyben - a morális "rendszerváltás" hiánya. Az, hogy a piaci alapú demokrácia is alkalmas tenyésztalajnak tűnik - legalábbis Magyarországon biztos, de gondolom máshol is - ugyanannak az ügyeskedésnek, simliskedésnek, okosba' megoldásnak a terjedéséhez, aminek egyik ékes példája a Questor-ügy. Ebben a tenyésztalajban minden világnézetű, pártpreferenciájú alak megfér, mert ezeket a világnézeteket és preferenciákat messze felülírja a pénz- és hatalomvágy, amely kiváló csapatépítő erő. Aztán meg már összetartja őket a közös bűn, a közös fenyegetettség (ki mit tud rólam, én mit tudok másról), és a rendszer működhet is.
luga
2016. október 19. 08:55
Hogy aggódik Jámbor "a magyarok" miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!