Mire használja Németh Szilárd a titkosszolgálatokat?

2017. március 14. 20:36

Ezek szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok arról gyűjtenek adatokat, hogy a Nyílt Társadalom Intézet milyen támogatásokat nyújt civil szervezeteknek. Ez nagyon súlyos.

2017. március 14. 20:36
Szabó Máté Dániel
A TASZ jelenti

„Németh Szilárd, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke a Mandinernek adott interjújában arról beszélt, hogy a köztársasági elnökjelölt Majtényi László munkahelye, az Eötvös Károly Intézet több támogatást kapott Soros György alapítványaitól, mint amennyiről az intézet számot adott. Arra az újságírói kérdésre, hogy ezt mégis mire alapozza, azt válaszolta: »Amit a szolgálatoktól meghallgathattam a nemzetbiztonsági bizottságban, arra. Aki ott volt, és vannak ott ellenzékiek is, annak számára világos, hogy itt sokkal, de sokkal nagyobb lóvé van a háttérben.«

Mi persze inkább hiszünk partnerünknek, az Eötvös Károly Intézetnek, mint Németh Szilárdnak, aki általunk soha nem látott titkosszolgálati jelentésekre hivatkozik a nyilvánosságban. De nem is ez az érdekes, hanem az, hogy ebből a nyilatkozatból megtudtunk valamit arról, hogy mivel foglalkoznak a titkosszolgálatok. Ezek szerint a nemzetbiztonsági szolgálatok arról gyűjtenek adatokat, hogy a Nyílt Társadalom Intézet milyen támogatásokat nyújt civil szervezeteknek. Ez nagyon súlyos. (...)

A titkosszolgálati jelentések készítésére Magyarország függetlenségét, politikai, gazdasági vagy más fontos érdekét sértő vagy veszélyeztető tevékenység adhat okot, a titkosszolgálatokat nem a kormánnyal egyet nem értőkről, esetleg a tőle eltérő világnézetűekről szóló adatok gyűjtésére tartjuk fenn. Amennyiben mégis ilyen tevékenységet végeznek, az azt jelenti, hogy a titkosszolgálatokat a kormány politikai céljaira használja fel, ez pedig megengedhetetlen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2017. március 15. 18:41
George Soros magyarországi fiók-szervezetei nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. A szolgálatoknak kötelező ezek tevékenységét és pénzügyi alapjaikat teljesen felderíteni és költségeikről teljesen elszámoltatni.
Vén Csataló
2017. március 15. 16:37
Hát az lehet, hogy nagyon súlyos, viszont nem elég súlyos. Majd ha betiltják ezeket a Soros-zsoldban álló felforgató, provokátor csoportokat, külföldi tagjaikat végérvényesen kiutasítják az országból, magyar âllampolgárságú tagjaikatpedig hazaárulásért bíróság elé állítják- na az lesz megfelelöen súlyos válasz arra, amit ez a söpredék müvel.
nimród
2017. március 15. 16:29
Csak az amerikai gyakorlatot szeretnénk követni. Azt, hogy a magyar politikát senki se befolyásolhassa társaságok, alapítványok, NGO-k civil szervezetek külföldről való pénzelésével.
noMores
2017. március 15. 15:45
Az mondjuk tényleg kurvasúlyos, hogy a kormány bárkit lehallgathat, és főleg az őket kritizálókkal teszi ezt meg, nem lennék meglepve, ha a momentumosok is be lennének már poloskázva..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!