Arcvesztők bálja

2018. február 12. 07:24

Olyan örömittas bulihangulat uralkodott az MSZP kampánynyitó kongresszusán, mintha már a választási győzelmet ünnepelték volna.

2018. február 12. 07:24
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Olyan örömittas bulihangulat uralkodott az MSZP kampánynyitó kongresszusán, hogy az lehetett a benyomás: ez a kampányzáró. Mintha már a választási győzelmet ünnepelték volna az utódpártiak. Igaz, minek is megvárni a voksolást, ha a Párbeszéd nevű mikropárt elnöke a választási szövetség miniszterelnök-jelöltje?

Akinek rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy szinte nem is volt olyan balliberó formáció, amelyet ne tisztelt volna meg fenséges jelenlétével.

Mi ez, ha nem az alkalmasság non plus ultrája? Különben is, Karácsony Gergely annyira fölényesen mosolyog mindig, mint egy Kádár-rendszerbeli magas rangú kádergyerek a felvételi vizsgán, ami eleve a győztes szocialista embertípus tulajdonsága. Függetlenül attól, hogy a zuglói polgármester-választás kivételével értékelhető politikai eredményt nem tud felmutatni.

Eszünkbe jut a balraátot végrehajtó Giczy György bitorolta néhai ál-kereszténydemokrata párt 1998-as kampányzárója, amely után úgy zúgtak ki a parlamentből, mint egy meteorit. Ott is volt minden, tűzijáték, foszforeszkáló »Győzelem!« felirat, nóta, móka, kacagás a köbön, azután a választók kimondták az ítéletet, és az egész kompánia eltűnt a süllyesztőben.

Ilyesmi halálhajó-hangulat, csak azért is világvége-vigadás lengte körül az MSZP-szeánszot is. Tovább is turbózták a régi mintát, mivel ők már a kampánynyitón eljátszották a fergeteges győzelmet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bunko_jobbos
2018. február 12. 20:49
Nagyon sajnálnám, ha eltűnnének. Jól beszopnánk, ha a Fidesszel szemben pontosan egy formáció indulna a választáson, mert az vélhetően nyerne. Persze, hogy minek, az már egy másik kérdés. Vegetáljanak még vagy 50 évig! (Az meg tényleg szégyen, hogy nem hogy most, de Gyurcsányon kívül sosem tudtak felmutatni egy vezető politikusukat, akit a miniszterelnöki székbe ültettek volna. Mindig kiszervezték ezt a funkciót. Milyen párt az ilyen???????)
nyugalom
2018. február 12. 13:24
Vásári, bazári volt az újjongásuk, szinte kivetkőztek magukból, na és a "mitu"-s Gurmai? Ágica......
twist
2018. február 12. 10:30
Amit Kunhalmi művelt, az egészen elképesztő volt. Tiszta hülye a csaj.
Mich
2018. február 12. 10:13
Halotti tor - ahol saját halálukat ünneplik...?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!