A tatárszentgyörgyi tragédia mindannyiunk ügye

2019. február 24. 14:54

Nem engedjük, hogy feledésbe merüljetek.

2019. február 24. 14:54
Márton Joci
Mérce

„A romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság gyásznapján tudatosan nem társítunk romákat érintő aktuálpolitikát a megemlékezéshez, hiszen az méltatlan lenne az áldozatokra, családtagjaikra, szeretteikre nézve.

Többek között azért is volt végtelenül sértő, amikor a kormányzó párt ifjúsági szervezete tiltakozását fejezte ki a Debreceni Egyetem által szervezett szakmai konferencia ellen. A Fidelitasnak a romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat tizedik évfordulója ugyanis nem jelent többet egy hakninál, amely ismét kiváló alkalom arra, hogy ne múljon el a jól felépített ellenségkép felmutatása nélkül egy nap sem a híradóban.

A kormányzó erőknek semmi sem szent, mérlegelés nélkül rendelik alá az áldozatok méltóságát és a roma közösség érzéseit napi politikai játszmáiknak. Ilyen, amikor a hatalom egyszer kicsinyes és telhetetlen, hiszen a kormány propagandakampányát még hosszú ideig fogjuk hallgatni és látni, akarva-akaratlanul, a rádióban és televízióban egyaránt, minden áldott nap. Nem tudunk járni-kelni anélkül az utcákon, hogy ne Soros György kaján mosolya tekintsen vissza ránk minden sarkon a hirdető oszlopokról. Ezzel szemben a kormányzat a romák ellen elkövetett sorozatgyilkosság áldozatainak emléknapját minden évben letudja egy pár soros, a honlapjukra feltöltött közleménnyel.

Csupán a magyar társadalom megosztását szolgálja, hogy a kormány és annak ifjúsági szervezete olyan sémák kialakításán fáradozik, amelyek azt sugallják, hogy bizonyos, az egész társadalmat érintő témák, mint ebben az esetben a kisebbségvédelem, csakis a balliberálisok hobbija.

Hatalmas szükség van olyan programokra, amelyek a valódi szembenézést segítik elő, amelyek segítenek bennünket abban, hogy megértsük, egyáltalán hogy fordulhatott ez elő, és mit tehetünk annak érdekében, hogy soha ne ismétlődjön meg. Az egyetemeknek pedig éppenséggel az is dolga, hogy társadalmi ügyekre reflektáljanak, és ebbe inkább bekapcsolódni érdemes, mintsem ellenezni azt.

Idén legyünk minél többen, akik valamilyen úton-módon együttérzésünket fejezzük ki, és ne engedjük, hogy elhitessék velünk, hogy ez a sorozatgyilkosság – legyen az akár egy emléknap vagy szakmai konferencia kapcsán – nem a teljes magyar lakosság ügye.

Nem engedjük, hogy feledésbe merüljetek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2019. február 25. 12:15
ki a faszom ez a kis kocsog ........ ecsem basszajba az anyad azt , rohadj meg a viskodba az ottar koszos alkesz fajtaddal....... mIKOR FIZETTEK A SZOGI LAJOS GYEREKEINEK ..... mi see felejtunk te kis kocsog .
Korrupt Kornél
2019. február 25. 09:18
józsi! és Szögi Lajos? És Kozma? És az a több száz általatok legyilkolt, kirabolt stb. nem roma áldozat?
Hunyadi Mátyás
2019. február 25. 08:52
Az én ügyem Olaszliszka és Veszprém.
Esvány
2019. február 25. 07:33
A Mercédesszel/Audival furikázó, félkilós aranylánccal parádézó bodzaszedő cigánybárók összedobhatnának már egy kis kárpótlást a meglincselt Szögi Lajos családjának - a társadalmi szolidaritás jegyében! Tárgyalási alapnak jó lenne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!