A közszférában dolgozókat is kizsigereli a kormány

2019. március 03. 12:39

Tiltakozunk a rabszolgatörvény ellen!

2019. március 03. 12:39
Demokratikus Koalíció
Demokratikus Koalíció
Közlemény

„A kormányhivatalok, járási hivatalok munkatársainak március elsejétől szigorúbb munkahelyi szabályokkal kell szembenézniük. Nem számít bele az ebédszünet fél órája a munkaidőbe, az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken, nem jár cafeteria, és nem fizetik ki a túlórákat se. 

A Demokratikus Koalíció tiltakozik a közszolgákat sújtó értelmetlen, kizsigerelő szabályzat ellen. Az európai magyarok elutasítják a rabszolgatörvényt minden formájában. A valódi hazafiak tisztában vannak azzal, hogy a túlhajszolt hivatali dolgozók nem lesznek hatékonyabbak, és az ügyfelekhez való hozzáállásukon sem fognak javítani a ki nem fizetett túlórák. Az európai magyarok, a hazafiak küzdenek a munkavállalók jogaiért!”

(MTI-OS)

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ejnyebejnye
2019. március 04. 06:31
A kormányzati tisztviselőkről szóló törvényben az szerepel, hogy a kormánytisztviselőnek a munkában töltött idő alapján minden naptári évben 20 munkanap alapszabadság jár. Erre jönnek még a pótnapok, ám az eddigi törvények alapján 25 nap volt az alapszabadság. A törvény szerint az új plusznapokkal a családoknak kedveznek: az első házasoknak például adnak a házasságkötéstől számított másfél hónapon belül 5 plusz nap szabadságot, illetve a nagymamák is kapnak extra napokat az unoka születésekor. A gyerekek után járó pótszabadság mértéke duplázódik: a közszolgálati tisztségviselőkről szóló törvényben eddig egy 16 éven aluli gyerek után kettő, az új javaslat szerint viszont négy nap pótszabadság jár, két gyerek után 8, kettőnél több gyerek esetén 14. A fogyatékos gyerekek után járó pótnapok száma nem nő. Az apák is jobban járnak: eddig a gyerek születését követő második hónap végéig 5, mostantól viszont 8 nap jár, ikrek után 10. A Munka törvénykönyvében egyébként a többi munkavállalónak eddig is 20 nap szabadság járt.
Korrupt Kornél
2019. március 03. 20:57
Drága böszméim, mit siránkoztok itt? Tessék Brüszelnél reklamálni, hogy Orbán megint szembe megy az EU-val, mert csak 400 órát tett a törvénybe, holott a brüsszeliták 416-ot javasoltak! Figyelmeztessék már erre a magyar kormányt és azonnali korrigálást hajtson végre. hajrá brüszi, 416 órával.
atila68
2019. március 03. 19:35
Piaci szegmensben jó évtizede nem számít bele. Az alapszabadság nem változik, csak a munkavállalói szegmens része szűkül. A cafetéria, és a túlóra rész pedig hazugság.
Dr. Kövér Zászló
2019. március 03. 19:06
Minden úgy jó , ahogy van . Takarodjatok dolgozni és baszni . :-))) Csak vicceltem ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!