Kurd CDU-s politikus: Németország nem szolgálhat menedékhelyként a fél világ számára

2019. augusztus 05. 14:26

Az elmúlt időszak németországi, migránsok által elkövetett erőszakos eseményeit követően fakadt ki Ali Ertan Toprak. Felveti, egyes esetekben a német határok lezárása is szükséges lehet. Elismeri, a kelet-európai országok nem ok nélkül akarják korlátozni a migrációt.

2019. augusztus 05. 14:26

Az elmúlt időszak németországi, főként bevándorókhoz köthető erőszakos eseményeit követően (karddal szúrt agyon egy migráns egy férfit Stuttgartban, vonat elé lökött egy nyolcéves gyereket és anyját egy eritreai férfi, a németek csaknem fele nem érzi magát biztonságban az országban)Ali Ertan Toprak a Welt-en jelentette meg írását a migrációval kapcsolatos álláspontjáról.A szerző kurd származású német politikus, a német kurd közösség vezető képviselője és a Bevándorlók Egyesületeinek Országos Szövetségének elnöke. A Zöldekhez való belépését követően 2014-ben csatlakozott a CDU-hoz.

***

Az elmúlt napokban újra és újra zavargások, erőszakos cselekedetek és gyilkosságok rázzák meg az országot, melyeknek tettesei nyilvánvalóan migránsok voltak – írja a kurd származású politikus. Akár nemi erőszakról vagy gyilkosságról, akár erőszakos megmozdulásokról van szó városi fesztiválokon vagy strandokon: az, hogy fiatal migráns férfiak az elkövetők, szégyenteljes tény, és súlyosan érint minket, bevándorlókat ebben az országban.

Fel vagyunk háborodva azon, hogy azok az emberek, akik Németországban védelmet és segítséget keresnek, vagy már meg is kapták, ilyen bűnös cselekedeteket kövessenek el. Aki az üldözés elől menekül, és valóban védelmet, segítséget keres Németországban, nem követ el bűncselekményt azok ellen, akik neki segítenek– jelenti ki a szerző.

Mi magunk, bevándorlók is potenciális áldozatai vagyunk ezeknek az elkövetőknek. Nem csakott, ahol a cselekmény maga valóban megtörténik, hanem a cselekményvisszhangjának következtében is, hiszen ezek után anépesség egy része gyakran azt gyanítja, mi magunk is képesek vagyunk hasonló cselekedetekre. Végső soron minden ilyen atrocitás növeli a gyanú ékéta régi lakosság és az itt új otthonttalált bevándorlók között.

A politikának lépnie kell

A legfrisebb esetek után felszólítjuk a politikai felelősöket, hogy vonják le a helyes konzekvenciát. A nyilvánvalót nem szabad többé elhallgatni – jelenti ki Toprak.

„Nyilvánvaló ugyanis, és régóta szólnak erről a hírek: sem a bűnüldözés széles területeire, sem

Az is nyilvánvaló, és régóta jól tükrözi a sajtó is, hogy a gyanúsítottak körében gyakran egyáltalán nem tapasztalható jogellenesség-érzet, éppen ellenkezőleg: a közösségi média egyes területeintapsot kapnak és támogatást találnak. Ha nem akarjuk kockáztatni az őszinte, törvénytisztelő bevándorlók és az őslakosok együttélését, akkor a politikának most határozottan kell cselekednie és ellenintézkedéseket kell hoznia – állapítja meg a CDU kurd politikusa.

„Nyilvánvaló, hogy aBalkánról, a Közel-Keletről és a Közel-Kelet országaiból származó emberek tovább növekvő és ellenőrizetlen beáramlásával ez az ország már nem képes megbirkózni anélkül, hogy az a kultúrák összecsapásához, és ezáltal a társadalmi kohézió súlyos károsodásához ne vezetne.” A szerző szerint egy integrációs fázisra lenneszükség, amelyben Németország szellemi és anyagi javait szemügyrevéve kéne megállapítani, hány migráns befogadására képes az ország.

Ahol az integráció ilyen gyorsan nem lehetséges, Németországnak fel kell készülnie a határok bezárására is

– állapítja meg.

Mint első és viszonylag egyszerűen bevezethető intézkedést, Torpak azt javasolja, hogy mindazokat, akiket akár csak rövid időre is, de befogadnak azországba, azonnal tájékoztassák a legfontosabb törvényekről, rendeletekről és kulturális sajátosságokról. Szorgalmazza, hogy abevándorlóknak és a menedékkérőknek kötelező érvényű magatartási kódexet kelljen aláírniuk, amellyelvállalják, hogy a kódex jogszerűen megállapított megsértése esetén elveszítik a tartózkodáshoz való jogukat Németországban, függetlenül attól, hogy milyen üldöztetéssel kell szembenézniük eredeti hazájukban.

Alapjaiban kezelik rosszul a migrációt

„Valami alapjaiban rosszul folyik,ha a migráció egyet jelent azzal, hogy az országban nő a poteciális terrorveszély. Valami alapjaiban nem megfelelő, amikor a terrorfenyegetettség nyomán a német Bundestag védőfallal veszi körül magát Berlinben, amely végzetesen az NDK falára emlékeztet, és ha egyetlen nyilvános fesztivált vagy karácsonyi vásárt sem lehet megrendezni fokozottrendõrségi jelenlétés további biztonsági intézkedések nélkül.”

El kell ismerni:

a kelet-európai országok nem ok nélkül akarják korlátozni amigrációt.

Szemük előtt lebegnek Nyugat-Európa élményei, amelyeket nem kívánnak maguk is átélni– írja a politikus.

Úgy véli, sok migráns maga is nyomatékosan követeli, hogy a migrációt világosan korlátozzák, és lehetőség szerint helyben, a származási országokban és régiókban tartóztassák fel, például célzott fejlesztési projektek révén. Toprak szorgalmazza, hogy más országok és kontinensek – elsősorban a migránsokkal szomszédos régiók – is legyenek kötelesek a befogadásra.

Európa, különösen Németország nem szolgálhat menedékhelyként a fél világ számára, anélkül, hogy saját maga bele ne pusztulna

– jelenti ki.

„A legutóbbi hetek és hónapok eseményei után a legkevesebb egy moratórium lenne a migrációs politika paramétereinek kiigazítására. És őszinte párbeszéd mindazokkal, akik kritikusan állnak hozzá a korlátlan bevándorláshoz, tekintettel az ezzel járó növekvő logisztikai, működési és beilleszkedési problémákra.”

A jó szándék nem mindig vezet jóra– ez vonatkozik a bevándorlási politikára is.

Itt az idő, hogy őszinték legyünk, mérleget vonjunk és kivezessük a politikát a vak sikátorból

– zárja gondolatait a kurd származású politikus.

A teljes írást ittolvashatja.

Kép: Facebook

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
áfonya
2019. augusztus 08. 05:01
Merkel közös vályúhoz sok meghívott élősködő ül , euban szórnák szét .
sceptical
2019. augusztus 06. 05:47
Adalék a témához: https://voiceofeurope.com/2019/08/turkey-to-europe-if-we-open-the-floodgates-to-migrants-no-european-government-will-be-able-to-survive/ Mennyire érdekes, hogy a török vezetők pontosan látják, hogy mire képes az ekkora tömegű migráció, az EU-s ballib politikusok meg fel se fogják ez mit jelent és a mai napig azt mantrázzák, hogy működik a török megállapodás és hogy csökkent a migrációs nyomás! Ha meg nem annyira hülyék, hogy ezt ne értsék, akkor viszont európa legaljasabb vezetéseként tudatosan a megsemmisülésbe taszítják a kontinensünket, melyért legkevesebb halálbüntetés járna, amit persze eltöröltek ... Egy biztos, fájdalmas lesz ébredés néhány országban hamarosan ... Ha Erdogan megnyitja a migránscsapot, kő kövön nem marad ... A legszomorúbb sajnos az, hogy akkor is mi leszünk a frontvonalban és a szarházi nyugati politikusok elcseszett döntései miatt nekünk kell az évszázad legnehezebb szintuációjában helytállnunk. Egyébként, míg a hazai ellenzék álproblémázik, OV erről beszél 2015 óta: nem lehet más ország jóindulatára hagyatkozni biztonsági szempontokból, meg kell tudni magunkat védeni... bármi áron! Erről szól a kerítés, a haderőfejlesztés stb.
Világpanoráma
2019. augusztus 05. 22:10
Nagy-Britannia csatlakozik az Egyesült Államok Öböl-missziójához: https://vilagpanorama.hu/2019/08/05/nagy-britannia-csatlakozik-az-egyesult-allamok-obol-missziojahoz/
luzitanxaver
2019. augusztus 05. 21:14
Megannyi Nyilvánvaló Kapitány - így, öt év után. Teljesen egyértelmű és előre látható volt ez már 2015-ben is - kíváncsi lennék, hogy ugyanez volt-e a nyilatkozó véleménye akkoriban is és ha esetleg igen, mennyire hangosan artikulálta azt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!