Önerő újévre

2020. január 02. 12:06

Egyik barátomat az egyik kormánypárti laphoz hívták, s nagyon szép fizetést ajánlottak: egy év alatt félre tudna rakni egy önerőre valót.

2020. január 02. 12:06
Kácsor Zsolt
Népszava

„Jártam Pest utcáit az ünnepek alatt, s viszonylag pontos képet alkottam arról, hogy miképpen telhet a karácsony azokban a magyar családokban, amelyek nem tartoznak az uralkodói famíliák, így az Orbánok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok közé. Megmondom: riadalommal. S most nem a koldusokra gondolok, meg a hajléktalanok tömegére, hanem azokra a középosztálybeliekre, akik rettegnek a lecsúszás veszélyétől.

A körúton láttam egy kormánypárti képviselőt is, felismertem a hírekből. Eléggé drága szövetkabátot viselt, kissé meg is irigyeltem. Majd aznap este azt játszottuk az egyik barátommal, hogy mennyi pénzért állnánk be az Orbán-médiába bohócnak. A kérdés komolyan felmerült, őt ugyanis hívták az egyik laphoz – nem mondom meg, melyikhez –, s nagyon szép fizetést ajánlottak. Egy év alatt annyi pénzt tudna félretenni, hogy meglenne az önerő egy új lakásra, ami neki a vágyai netovábbja. Tudom, hogy az uralkodói famíliák, így az Orbánok, Tiborczok, Rogánok és Habonyok a mellényzsebből borravalónak kifizetnek annyi pénzt, amennyi a barátomnak önerőre éppen elég lenne, de hát ő nem tartozik az új főnemesi kasztba – s vagyunk ezzel kb. kilencmillióan. Az egyik fideszes nagyúr úgy vett meg 65 millióért egy lakást a tizenharmadik kerületben a testvérének, hogy a lakást nem is látta, csak a számlaszámot kérte el, hogy hová utalhatja a pénzt – egy összegben.

Szóval azon tűnődtem, hogy mennyiért adnám el magamat a kormánymédiának, feltéve persze, ha ott igény lenne rám. De azért azon még én magam is meglepődtem, hogy hosszas gondolkodás után arra jutottam: évi 120 millió forintos fizetés esetén esetleg mérlegelném a dolgot – én ugyan lenulláznám magamat erkölcsileg, de a kislányomnak nem lenne gondja az önerőre. Vörös lett a szégyentől az arcom. Igény nincs rám, hát könnyen beszélek. Milyen gyönge az ember.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2020. január 03. 18:46
Az ember járja a családdal a karácsonyi vásárokat, betáraz mindenből ami az ünnepek alatt kelleni fog, és eszébe sem jut amiatt rinyálni ha mások drágább autóba pakolnak, vagy drágább a szövetkabátja. Ahhoz hogy az ünnepek alatt is szarrágó, irigy rinyagép legyen valaki ahhoz balos ak kell lenni. Olyan balosnak, aki ugyan bőszen és utálattal “nagyurazik”, de szívesen nyalná a nagyurak seggét megfelelő ellátmányért. Igen. Ezek ugyanazok. A selejt. Az alja. A cselédfattyak, akik a saját nihiljüket képzelik erkölcsnek, és ők hiszik magukat zsinórmértéknek. Most komolyan. Ki hiszi el, hogy a kormánypárti média sorban áll, csak hogy ezek legyenek hajlandóak százmillióért beülni valahová? :)))) Egy nagyon gyenge mesét halhattunk arról, hogy egy tehetségtelen balos még áruló is szívesen lenne ha eleget kap érte. Ezért szeretik a balosok a románokat. Rokonfélék, már ami az értékeket illeti.
Volo
2020. január 03. 11:49
Ez a Kácsor egy teljesen hülye egyed! S ráadásul nagyon hülyének néz másokat is!
Krupp Skya
2020. január 03. 11:07
Barátodról jut eszembe az a vicc az 50-es évekből: Az ÁVH ellenőrzi a munkásokat. -Az elvtárs dolgozna a tőkéseknek? -Nem, én egy percig nem dolgoznék nekik. -Az elvtárs dolgozna a kommunistáknak? -Ó azoknak éjjel nappal dolgoznék. - És és mi az elvtárs foglalkozása? -Sírásó vagyok. :)))))))))))))))
Krupp Skya
2020. január 03. 11:07
Barátodról jut eszembe az a vicc az 50-es évekből: Az ÁVH ellenőrzi a munkásokat. -Az elvtárs dolgozna a tőkéseknek? -Nem, én egy percig nem dolgoznék nekik. -Az elvtárs dolgozna a kommunistáknak? -Ó azoknak éjjel nappal dolgoznék. - És és mi az elvtárs foglalkozása? -Sírásó vagyok. :)))))))))))))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!