Budapest boldogan fogadná újra a CEU-t

2020. október 06. 18:58

A hazug propaganda fontosabb volt a kormánynak, mint az oktatás, a tudomány szabadságának tiszteletben tartása.

2020. október 06. 18:58
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„Az elmúlt 10 év egyik leggyalázatosabb kormányzati döntése volt az ország nemzetközileg is legelismertebb egyetemének elüldözése. A CEU Bécsbe költözésével az ország és Budapest is szegényebb lett, a főváros korábbi vezetése némán asszisztált ehhez. A hazug propaganda fontosabb volt a kormánynak, mint az oktatás, a tudomány szabadságának tiszteletben tartása. És így van ez sajnos azóta is, gondoljunk csak az MTA leigázására vagy a Színház és Filmművészeti Egyetem autonómiájával szembeni támadásra.

Ma az Európai Unió Bírósága megállapította, hogy a Lex CEU uniós jogot sért, Európában ez egyszerűen nem fér bele. Nincsenek illúzióim azzal kapcsolatban, hogy a kormány bűnbánóan visszahívja-e a CEU-t, Budapest viszont boldogan fogadná újra az egyetemet, tanulni és tanítani vágyó polgárait.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. október 10. 23:03
Karácsony bazzdmeg te állat! Húzzatok el a ceutokkal az anyátok hóttkóros pecsájába!!!
rókabácsi
2020. október 08. 16:56
én ellenzem! tehát nem egyöntetü! aki szintén ezzel ért! itt jelezze!
reflex2
2020. október 08. 12:00
ÁÁÁ dehogy! És te is elmehetnél már jó messzire most azonnal, és ne is gyere vissza!
Saksafar
2020. október 07. 22:17
Hiteltelen, amikor a legnagyobb hazug hazugoz le mást. Tehetetlen hülyegyerek, mi a fenének kellett neked a polgármesteri cím, szó szerint nem csinálsz semmit. Azt hiszed az ön-marketing elegendő lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!