Magyarország újraindítása az élet újraindításáról is szól

2021. május 09. 15:30

A legutóbbi Mandinerben igazán fontos interjú jelent meg Bagdy Emőke pszichológusprofesszorral.

2021. május 09. 15:30
Szentkirályi Alexandra
Facebook

„A legutóbbi Mandinerben egy igazán fontos interjú jelent meg Bagdy Emőke pszichológusprofesszorral, akinek a munkásságát én is nagyra becsülöm. 

A koronavírus-járvány kitörése óta természetszerűleg az egészségügyi veszélyekről és a gazdasági károkról beszélünk, de nem mehetünk el szó nélkül a lelki-pszichikai hatások mellett sem. 

Bagdy Emőke a vele készült interjúban rámutat, hogy a kényszerű izoláció lelki értelemben is félelmet, pánikot kelt, amikre sokan különböző menekülési csatornákkal felelnek.

Mint mindig, a mérleg másik serpenyőjében ott vannak a pozitív dolgok. Az, hogy a saját magunkra való odafigyelés helyett előtérbe kerültek azok az ősi erőforrások, mint az együttműködés, a hála, az irgalom és a szeretet kifejezése, akár csak egy ablakba ragasztott papír szívvel is. Persze tudjuk, ennél sokkal többről van szó.

Magyarország újraindítása tehát valójában nem csak az egészségügyi veszélyhelyzet elhárításáról, a gazdasági nehézségek kezeléséről, de az élet újraindításáról is szól: az ölelésekről, a jóízű beszélgetésekről, a közösségi élet újbóli felvirágzásáról és fesztelenségéről. Arról, hogy együtt jövünk ki a bajból, még talán erősebben is, mint ahogy bele kerültünk!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pierre
2021. május 09. 19:54
"Mészáros egri hotele 2,8 milliárdot kap az államtól, az egész város 825 millió kompenzációt." https://telex.hu/belfold/2021/05/09/eger-flora-hotel-meszaros-allami-kompenzacio
tintapaca
2021. május 09. 17:41
A kedves Szentkirályi Alexandra szóvivő hölgy megtanulhatna végre mekegés, e-zés és ő-zés nélkül beszélni. Egy szóvivőnek nem lehet ilyen nyökögő beszédstílusa! Ráadásul kifejező készsége és stílusa is nagyon szegényes, a hangja pedig kifejezetten kellemetlen. Remélem, hogy elolvassa ezeket a sorokat, és tanul belőle, legalább visszahallgathatná az élőbeszédes megnyilvánulásait! Ha a rádióban visszajátsszák, akkorra a technikusok már kivágták a mekegést. (Egy pikírt megjegyzés: nem tudom milyen érdemek alapján nyerte el megbízását, de méltó párja a személyiség (karakter) nélküli Hollik Istvánnak.)
tacsi90
2021. május 09. 17:31
remélem magácska is felvette a CSOK-ot, ahogy a judit asszonyság is;)
Nehidd El
2021. május 09. 17:10
"a kényszerű izoláció lelki értelemben is félelmet, pánikot kelt, amikre sokan különböző menekülési csatornákkal felelnek" Mikor fog vajon utat mutatni a baloldalnak egy újabb Krekó vagy Nagy Attila Tibor, hogy erre hogyan kellene rárepülni, hogy sikeresen mélyítsék a válságot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!