Teljesen jogos a „magyarlengyelezés”

2021. december 05. 08:40

Hát már hogyne „magyarlengyeleznének”! A lengyel Alkotmánybíróság hátrébb sorolta az uniós jogot.

2021. december 05. 08:40
null
Sándor Zsuzsa
24.hu

„A rövid közleményt követte a Kúria Büntető Kollégiumának mintegy ötoldalas eszmefuttatása, amiből csak egy mondatot idéznék: az EUB ítéletének az a kitétele, hogy a Kúria eredeti döntését a bírák hagyják figyelmen kívül, a bírákat »alaptörvény-sértésre, a saját nemzeti alkotmány megtagadására hívja fel.«

Úgy bizony! Pontosan ezt jelenti az uniós jog elsőbbsége a nemzeti joghoz képest.

És hogy miként lehet egy tisztán jogi kérdést a politikai sértődöttség síkjára terelni, azt gyönyörűen mutatja be Dobozi Gergely cikke a Mandineren. »Ha szúrópróbaszerűen végigböngésszük az európai média fősodrát, azt látjuk, hogy a különböző, sokak által mértékadónak tartott orgánumok az ítéletben lehetőséget látnak a már jól ismert 'magyarlengyelezés' felerősítésére.« A cikk szerint ezek a »magyarellenes médiumok« a Reuters, a Deutsche Welle és az Euronews.

Hát már hogyne »magyarlengyeleznének«! A lengyel Alkotmánybíróság hátrébb sorolta az uniós jogot. Az Európai Bizottság már több kötelezettségszegési eljárást indított a varsói kormány ellen az úgynevezett igazságügyi reform miatt, és keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz. A brüsszeli testületnek kétségei vannak a lengyel alkotmánybíróság függetlenségével kapcsolatban is.”

Nyitókép: Budapest, 2021. december 2.
Polt Péter legfőbb ügyész az Ügyészség 2020. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tartja az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 2-án.
MTI/Soós Lajos

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2021. december 07. 08:32
A gazdasági-piaci alapon létrehozott uniót nemzeti alapon szerveződő államok hozták létre meghatározott közösen ellátandó feladatra, akkor meglehetősen meredek a szerződő feleket kiiktatni a szerződésből. Tegyük hozzá, hogy a csatlakozáshoz valamennyi polgár véleményét kikérték, ez volt az előfeltétele. Mégis minek kell történnie a háttérben, hogy agyament és önjáró módon az uniós intézmények (EP kényszerítésére már az EB is) megkerülik a nemzetállamokat, megkerülik a demokratikus felhatalmazás menetét, a ratifikált szerződések határozott felosztását az ellátandó feladatok közös és nemzeti besorolását és előre nem tisztázott, pontosan nem meghatározott fogalomra hivatkozva (jogállamiság) mindenkit kijátszva birodalmat építenek. Ne tessék hülyének nézni az uniós elefántcsonttoronyból, ha túlfeszítik a húrt szavazást kell kérnünk, hogy ne dönthessenek a fejünk fölött. Személy szerint nem tudom nem figyelembe venni a történelmet! Nem kívánom az életem másik felét egy másik hatalom alatt élni. Soros Gyuri bá felvette Palpatine csuháját, bár meggyőződésem, hogy ő csak egy arc, aki mögött, a piramis csúcsán ott pillog Ré szemeként a transznacionális tőkét birtokló, mohó irányító szűk kör, akik pazar módon mozgatják Eisenhower óta az ismertebb és kevésbé ismert titkosszolgálataikat, a fegyveripart és a hitelt ontó bankrendszert, amivel művészinek nem nevezhető módon importálják a háborút, a nyomort. A folyamat forgatókönyve mindig demokrácia-deficit emlegetésével kezdődik, gazdasági és politikai instabilitással folytatódik. Ha nem elégednek meg a célpont eltávolításával (lsd. pl. Kurze eltávolítása), felfegyvereznek csoportokat és háborút robbantanak ki. Úgy szórják a port a szemünkbe, hogy az orrunkig se lássunk. Jobb és baloldal dobálja a köveket, népeket ugrasztanak össze csak azért, hogy természeti forrásokhoz jussanak, hogy hitelt osszanak, hogy a régi fegyverektől megszabadulhassanak, hogy újabb közpénz-milliárdokat fekete projektekbe öntsék mindennemű polgári és politikai ellenőrzés nélkül. Fel kellene már ébrednünk és a dolgok mögé néznünk, mert ami ott van, az még ettől az apró vírustól feldúlt életünknél is megrázóbb lehet.
Monongahela
2021. december 06. 09:03
"A brüsszeli testületnek kétségei vannak a lengyel alkotmánybíróság függetlenségével kapcsolatban is." Nekem is kétségeim vagynak az eu-s vezetők európai elkötelezettségével kapcsolatban. Gay, kónbandi, szargentini, vonderleyen meg zimmermans usa- és soros-csicskák. 1968 fattyai.
DE JÓ
2021. december 05. 23:00
Hátborzongatóak ezek a még mindig aktív ex-MSZMP-s pártagok, és volt SZDSZ-es humán értelmiségiek. Nulla nemzeti identitásuk van, a családjuk szétszóródva a világban, valamilyen bölcsész alapítványban dolgozva, a menyükkel, vejükkel angolul beszélnek, és életük egyetlen célja, hogy nemzettelenítsék a nyugati világot. A karácsonyt váró, ugráló hat éves egzaltáltságával várják, hogy végre ne kelljen magyarnak lenniük, hogy végre mindent írjon felül az EU jog és parlament, és végre haza és nem nélküli világpolgárok lehessenek. Közveszélyes idióták.
kiss.istvan770
2021. december 05. 19:54
"Az EP megszavazta, hogy a lengyel alkotmánybíróság illegitim" HP! Nem zavar, hogy az EP-nek semmiben sincs döntési joga? Az EU alapszerződése szerint kizárólag javaslattételi joga van. Magyarul: Az EP szavazása illegitim.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!