A menekülőknek nem a politikusok, hanem a civil szervezetek segítenek

2022. március 09. 08:34

Nálunk álcivil, kormányzati szervezetek indulnak rá a pályázatokra, valódi civilek helyett.

2022. március 09. 08:34
null
Donáth Anna
Facebook

„Az Európai Parlament elfogadta a riportomat, amely a civilek romló európai helyzetéről szól. A riportot, ami a szomszédunkban zajló háború miatt aktuálisabb, mint valaha. Láttuk ugyanis az elmúlt napokban, hogy amikor a háború elől menekülők átlépik a határt, akkor ki is segít rajtuk elsősorban? Nem katonák, nem politikusok, nem hivatalnokok, hanem hétköznapi emberek, civil szervezetek. Azok, akik felismerték, hogy csak akkor tudunk egy jobb világot teremteni, ha teszünk is érte. Hogy végső soron mindannyian egymásra vagyunk utalva, nyelvtől, nemzetiségtől, országhatároktól függetlenül. Egyértelmű, hogy a civil társadalom ellehetetlenítése veszélyt jelent demokráciánkra, szabadságunkra és jólétünkre. Ezért nagyon fontos, hogy a riportom elfogadásával uniós szintre emelkedett a javaslatom: minél hamarabb szükségünk van egy európai szintű civil társadalmi stratégiára. Olyanra, ami egyértelműen elismeri és kimondja, hogy a civil társadalom elengedhetetlen része az igazságos és emberséges demokráciáknak. Európában mindenhol, így Magyarországon is.

Hiszen sokkolóan gyorsan terjednek különböző civilellenes taktikák, mint például, hogy kormányok álcivil szervezeteket hoznak létre, amelyeknek az egyetlen feladatuk a választók megtévesztése. A felhasználásukkal egy olyan hazug képet alakítanak ki, amelyben a kormány minden egyes döntésének, álláspontjának széles társadalmi, »civil« támogatottsága van – holott ez nyilvánvalóan nem igaz. Valójában ezek a szervezetek csak a propagandagép meghosszabbított karjai. Hazánkban is működnek már ilyen szervezetek, amelyek százmilliókat kapnak az államtól, és százmilliókat el is költenek, a hatalom álláspontját terjesztő, Facebook- és YouTube-hirdetésekre. Ráadásul ezek az álcivil, valójában kormányzati szervezetek ráindulnak a különböző civileket támogató pályázatokra is, hogy elszívják a forrásokat a valódi civil szervezetektől.”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2022. március 10. 16:03
aljasságotok az eget kaparja!
Kitalátor
2022. március 10. 13:50
Ezeknek a fejreállt világképű perverzeknek csak azok a civil szervezetek, amelyek tagjai és aktivistái (nemcsak egy-két főállású alkalmazott) abból élnek, hogy úgymond civilek. Mégpedig rohadt jól, mert a megzsarolt polgárok és a katasztrófaturisták G. Soros támogatásaitól jóval többet fizetnek nekik. Ellentétben azokkal a valóban civil szervezetekkel, amelyekben olyan "hülyék" dolgoznak, akik még tagdíjat is fizetnek, ingyen önkéntes munkát végeznek és adományokat is adnak, ha tudnak. És ezektől még jól is érzik magukat együtt. Az állami-önkormányzati támogatásból a rendezvényeiket támogatják, és ezer tagonként egy-két (pénzügyi felelősséget is viselő) alkalmazottat foglalkoztatnak.
paimi
2022. március 09. 19:50
Pedig már nagyon sok nő is érkezett leszbika.
Ati Papa
2022. március 09. 19:07
Ez a nő minősíthetetlenül ostoba és folyton a háttérből irányító főnökei elvárásainak megfelelő lózungokat szajkózza. Rendkívül sértő azokra az igazi civil szervezetekre nézve az álcivilezése akik éjt - nappallá téve megfeszített munkával dolgoznak a határon. Ők kaptak és kapjanak is komoly támogatást a kormányról. Ha Orbán Viktor éjjel - nappal segélyt osztana a határon, akkor azt fújnák, hogy miért nem kormányoz. Biztosa ült már repülő gépen és a nagy eszével rájöhetett, hogy nem a pilótafülkében dolgozók osztják a szendvicset az utasoknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!