Azt akarjuk, hogy minden magyar újra emelt fővel járhasson itthon és külföldön egyaránt!

2023. május 09. 08:58

A Fidesz kormánya Magyarországból, az egykor reményteljes új EU-tagból mára félfasiszta önkényuralmat csinált.

2023. május 09. 08:58
null
Tóth Bertalan
Hírklikk

„19 éve megbecsült tagként, az akkor friss közép-kelet-európai demokráciák talán leghaladóbbnak, legfejlettebbnek, legnyitottabbnak és legfejlődőképesebbnek ítélt államaként csatlakozhattunk a európai közösséghez. Szabad utazás – micsoda nagy szó volt ez akkor! – szabad kereskedelem, szabad tudományos, kulturális és vállalati kapcsolatok, letelepedés és tanulás bárhol az unióban, közös értékek és közös, egyre fényesebb jövő lehetősége nyílt meg előttünk.

Az biztos, hogy akkor nem arról álmodtunk, hogy egy rabló, kizárólag a saját önérdekeit szem előtt tartó, szűk társaság megfosztja hazánkat mind a fejlődés lehetőségeitől, mind annak forrásaitól. Biztos, hogy nem az volt a cél, hogy a fővárosban az emberek csaknem húsz százaléka, vidéken pedig negyven százaléka létminimum alatt éljen! Biztos, hogy nem olyan országot akartunk, ahol egymillió szegény nyugdíjas van, és családok százezrei küszködni kényszerülnek a mindennapi megélhetésért; ahol tudatosan emelik a rendszer fő szabályozó elvévé a korrupciót, szándékosan rombolják szét az oktatást, az egészségügyet, a szociális juttatások rendszerét és az igazságszolgáltatást; fosztják meg jogaitól a civil társadalmat, az egyént és a sajtót, és amit nem szándékosan tesznek tönkre, azt a dilettantizmusukkal verik szét!

A Fidesz kormánya Magyarországból, az egykor reményteljes új EU-tagból mára félfasiszta önkényuralmat csinált, alantas eszközökkel. A bezárkózás, az idegengyűlölet, az ultranacionalizmus, a rasszizmus, az önzés, a szolgalelkűség és a tudatlanság üli torát, ezt ünneplik a mai kormánypártok és kiszolgálóik, mindent és mindenki mást semmibe véve.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopsz Juliska
2023. május 13. 17:23
Szomorú hírem van Bertalan! Én emelt főveljrok magyarként - tót és sváb őseimmel együtt!
syphax
2023. május 13. 07:13
Amit Tóth Bertalan mond itt "fél fasiszta" magyar államról az TELJES EGÉSZÉBEN VALÓTLAN(!) HAMIS FANTAZMAGÓRIA. Legföljebb az ő--T.B.--súlyosan hibás VÉLELME.
orygabor
2023. május 10. 11:08
Emlékszik valaki egy gondolatára, vagy legalább a hangjára?
miazhogynagyonis
2023. május 10. 08:35
Ez ki? A kertész, vagy a fűtő? De, sajnos a nácizmust, meg a fékek és ellensúlyokat kihagyta. Meg az épülő diktatúrát, sajtószabadságot. Na, menj vissza, te csöves, vedd át újra az anyagot, és ezzel bővítve add elő. Különben nem kapsz kockacukrot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!