Megtelt a 301-es

2023. június 16. 07:41

Megértem, ha az olvasónak ökölbe szorul a keze.

2023. június 16. 07:41
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Hatvanöt éve, 1958. június 16-án végezték ki Nagy Imre miniszterelnököt és mártírtársait. Pedig nem ezt ígérte Kádár János, amikor 1956 novemberében szovjet tankok fedezetében visszasunnyogott Magyarországra.

»Nem vezet köztünk senkit a bosszúállás szelleme, s ezt nem tűrjük meg semmiféle helyi szervnél, beosztottnál sem – jelentette ki a humanistát alakító ­áruló. – Ismételten félreérthetetlenül kijelentem azt is: kormányunk november 4-i felhívásában tett ünnepélyes ígéretet, mely szerint egyetlen dolgozónak sem lehet bántódása amiatt, mert október 23-án kezdődött tömegmegmozdulásokban részt vett, betartjuk és mindenkivel betartatjuk.«

És nem nyílt meg alatta a föld. A megszeppent Kádár akkor, november első napjaiban nem akarta tovább feszíteni a húrt, éppen elég volt neki az általános közutálat, amely körülvette a törvénytelen „moszkvai magyar kormányt”. Ám nem sokáig tartott az engedékenység, a hirtelenjében tett ígéretet gyorsan elfelejtették a megizmosodó megtorlók. Két évvel később Nagy Imréék is sorra kerültek. A beígért amnesztiából nem lett semmi, csak amikor már megtelt a 301-es parcella.

Nem találják ki, hogy ki felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét. De bizony, hogy Apró Antal, a szürke eminenciás! Árnyék Klárika nagypapája. 1958. június 17-én ő jelentette be az Országgyűlésben az előző napi kivégzéseket, »a nép jogos elégtételét, az ellenforradalom méltó megbosszulását«. Tóni bácsi harminc ezüstje egy zsidóktól elzabrált pazar budai ingatlan lett. Igen, az a szemlőhegyi villa, amely ma a harsány demokratapáros, Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára rezidenciája.

Megértem, ha az olvasónak ökölbe szorul a keze.”

Nyitókép: Mandiner-archív

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NullaSalus
2023. június 17. 15:02
Azért nagyért se kár. Ő is csak egy komcsi volt, csak a rendszerváltáskor próbálták fehérre mosni a nevét.
nempolitizálok
2023. június 16. 17:38
Az Apró család ma is képes lenne ezekre a bűnökre.
Vakfolt
2023. június 16. 11:04
"Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét" A komcsik mártírjai kurvára nem érdekelnek senkit, egymást beperelték meg kivégezték a mocskos rablógyilkos elvtársak, legyen az ő ügyük, ideje lenne 56-ról leválasztani imigecit, semmit nem tett a dologhoz, jelenléte is teljesen felesleges volt, ahogy halála is. "Csapataink harcban állnak, a kormány a helyén van" - hazudta, miután felszólította a felkelőket a harcok beszüntetésére, bemenekült a jugó nagykövetségre. És ezt a tagot kell ünnepelni. Hát faszom.
olajfa1
2023. június 16. 10:33
A HÓHÉRAI -Nagy Imrének- a manapság meg az oroszok ellen politizálnak! és ismét Magyarország elárulásán és rosszakaratúan gáncsoskodnak Magyarország ellen!!! csak most Moszkva helyett Brüsszelben árulják el a hazánkat!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!