Látkép hordóról

2023. július 01. 12:30

Fleck Zoltán jogszociológus szerint az alkotmánybírók paprikajancsik, teljesen mindegy, hogy mit mondanak.

2023. július 01. 12:30
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Fleck tanár úr pár éve azzal vált ismertté, hogy kijelentette: az ellenzék győzelme után egy időre le kéne állítani a jogállam érvényesülését, hogy szimpla többséggel is lehessen alkotmányozni. Magyarországon úgysincs ma demokrácia, s ilyenkor bátran át lehet hágni a törvényeken. (Hogy mikor van demokrácia és kik a demokraták, azt a liberális ellenzék mondja meg.)

Eltekinteni a jogállamiságtól, hogy az helyreállítható legyen? Felfüggeszteni a jogot a demokrácia érdekében? Hm. Érdekes gondolatmenet. (A témáról az ATV Hack Péter jogtudóst is megkérdezte. A kormánypártisággal aligha vádolható SZDSZ-alapító azt javasolta az ellenzéknek, ha alkotmányozni akarnak, esetleg szerezzék meg a kétharmadot.)

Fleck nevettető most azt mondja, a szakmában nem érdekel senkit, ki az alkotmánybíró. Lényegtelen, kik ülnek azokban a székekben. »Ezek morálisan nagyon gyenge figurák. Olyan társaság, amely minden rendszert bármilyen célból bármikor kiszolgál.« Aki vállalja a Fidesz jelölését, az (így mondja:) »becstelen ember«. Meg azt is mondja, hogy szerinte az Orbán-kormány az alaptörvénnyel megszüntette a kritika lehetőségét, ami a diktatúra legbiztosabb jele.

Már csak azt nem értem, hogyan lehet, hogy ez a Fleck ember még ebben a megveszekedett diktatúrában is gond nélkül terjesztheti az épületes ökörségeit. Valaki azt is megkérdezhetné tőle, vajon miért kap állandóan kétharmadot ez a jogot sárba tipró, piszok kormány?”

Kép forrása: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jánosbácsi
2023. július 02. 10:25
Komoly állami pénzből fenntartott múmiák társasága akik arra hivatottak, hogy ország világ előtt bizonyítsák ,hogy az Orbán kormány komolyan veszi a jogállamiságot. Lomnici Zoltán megválasztásanál nem kell nagyobb bizonyíték arra ,hogy mennyire kell komolyan venni ezt a társaságot.
mediator01
2023. július 02. 09:21
Fleck Zoltán megőrült. Nem való neki már az egyetemi katedra.
Namond
2023. július 02. 05:56
Értem. Pihál valójában Orbán szónoki hordójáról beszél.
Akrabu17
2023. július 01. 22:18
az a fő, hogy ő morálisan nem gyenge:)!! egy okádék szar kibuclakó faszkalap.méghogy jogszociologus/eleve ilyen minek??/ max egy aszott buzi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!