MSZP: Semmisítsék meg a semmisségi javaslatot!

2011. február 12. 16:57

Az MSZP szerint nyílt támadás a a független igazságszolgáltatás és a rendőrség ellen a 2006-os őszi tüntetések után született ítéletek megsemmisítésére irányuló törvény.

2011. február 12. 16:57

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy azonnal vonja vissza a semmisségi törvényjavaslatot, amellyel nyílt támadást indított a független igazságszolgáltatás és a rendőrség ellen - jelentette ki Harangozó Tamás országgyűlési képviselő, a szocialista párt elnökségi tagja szombaton.

A törvényjavaslat a rendőrség minden tagját megalázza, gyakorlatilag törvényi szintre emelik, hogy minden magyar rendőr hazudik, és hamis adatokat ad ki hivatalos okiratként - jelentette ki a politikus. Kifejtette: a javaslat lényege, hogy a 2006-os őszi zavargások kapcsán hozott bírósági ítéletek, határozatok, amelyek rendőri tanúvallomások vagy jelentések alapján születtek, visszamenőlegesen megsemmisítendőek.

 
Harangozó szerint a jogszabály alapjaiban rengeti meg a társadalom bizalmát a független ügyészségben és a bíróságokban is. Korábban hasonló semmisségi törvények az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatival összefüggésben születtek - emlékeztetett a szocialista politikus.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pityesz74
2011. február 13. 09:52
Óha mert aztán távol álljon a zsekáktól hogy hazudjanak?Vagy bizonyítékot gyártsanak.Az is hülye aki elhiszi!
futura
2011. február 13. 01:02
Már jó ideje úgy néz ki,
kulalak
2011. február 13. 00:10
Lassuk csak. Clintont talan egy evtizede folvettek egy manhattani korhazba, bypass mutetre. Alnevet hasznaltak, felreeso helyen volt a korterem. 600 (hatszaz) ember- koztuk orvosok is - probalt ranezni a korlapjara tobb-kevesebb sikerrel. Egyiknek sem volt joga hozza, nem apoltak/kezeltek. Mindegyiket felfuggesztettek kivetel nelkul. 3-4 het fizetes nelkuli kotelezo szabadsag. Orulhettek, hogy megtarthattak az allasukat. Ez a semmisegi javaslat a minimum. Az, hogy a maszop (mint part) bocsanatot kerne a 2006 oszi esemenyekert, a minimum.
Csigorin
2011. február 12. 23:39
"a jogszabály alapjaiban rengeti meg a társadalom bizalmát a független ügyészségben és a bíróságokban is." He? ilyen bizalom miota van? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!