Bírák fúrhatják meg a Lex Balsait

2011. március 18. 08:13

Aggályosnak tartja alkotmányos szempontból a semmisségi törvényt a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Amennyiben több bíró is az Alkotmánybírósághoz fordul a törvény miatt, átmenetileg megakadályozhatják annak végrehajtását.

2011. március 18. 08:13

Alkotmányosan aggályosnak tartja a semmisségi törvényt a Legfelsőbb Bíróság elnöke - írja a Népszabadság. Amennyiben álláspontját a konkrét ügyeket vizsgáló bírák is osztják, Alkotmánybírósághoz fordulhatnak, és átmenetileg megakadályozhatják a Balsai István-féle semmisségi törvény végrehajtását. A lap szerint a Pesti Központi Kerületi Bíróság néhány bírája elfogultságot jelent be, ha kollégája korábbi ítéletét kell mérlegelés nélkül semmissé nyilvánítania.

A 2006-os zavargások után kizárólag rendőrök vallomása alapján hozott ítéletek semmisségéről szóló törvény az eljárás lefolytatására szoros határidőket ír elő, a semmissé nyilvánításoknak október 23-ig meg kellene történniük. A törvényt március 7-én fogadta el a parlament.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Öreg
2011. március 18. 20:44
A Legfelsőbb Biróság Elnökének nem agályos, hogy a megtörtént büncselekmények elkövetőit- holott a körük ismert volt- nem tudták megállapitani, mert mint egy biró megállapitotta, a rendőrök hazudtak. Ezzel szemben az egymásnak is ellentmondó rendőrök által alátámasztott vádak alapján hoztak elmarasztaló itéleteket-mint egy biró megjegyezte, ki kellett vegyék részüket a rendteremtésből- szintén nem tartotta agályosnak. És gondolom, az sem tulzottan agályos, hogy a gazdasági büncselekmények peres eljárásait gyakran azért kell megismételni- sokéves huzavona után- mert a biró eljárási hibát vét./A vádlottak röhögnek a markukba/. Egyszóval: rengetek agályos tényt ismerünk valamennyien a jogszolgáltatás területéről, és az eseményeket figyelő emberek számára nem ez a semmiségi törvény veri ki a biztositékot.
kaffogó hebrencs
2011. március 18. 14:15
Erről a söpredékről beszélünk: http://nevtelenbunozok.blogspot.com/ Az ilyenek mérgezték meg az összes nemzeti ünnepünket is az elmúlt nyolc évben, hálás köszönet nekik, hogy ebben az évben otthon maradtak.
Samsa
2011. március 18. 13:46
Az már milyen szintű arcátlanság, hogy a második legnagyobb magyar, szombaton, az 1800 rendvédelmi tiszthelyettes avatásán, még ígér fűt-fát, kiszámíthatóságot, életpálya modellt, aztán pár napra rá, meg elfogadnak egy olyan törvényt, ami gyakorlatilag kimondja, hogy minden rendőr hazudik! Gratulálok a pártfőtitkár úrnak. Szerintem a tükröket szereltesse le a lakásában.
liberálzöld.
2011. március 18. 13:45
Egyszerű jogi úton meg lehet oldani a problémát. A legfelsőbb bíróság elnöke, meg az aggályoskodó "konkrét ügyben eljáró" bírók munkanélkülivé vállnak. És máris megy a törvény végrehajtása.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!