Elfogadták a semmisségi törvényt

2011. március 07. 21:41

Semmisnek nyilvánította az Országgyűlés a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket.

2011. március 07. 21:41

Semmisnek nyilvánította az Országgyűlés a 2006. őszi tömegoszlatásokkal összefüggésben hivatalos személy elleni erőszak, rongálás, valamint garázdaság miatt meghozott, kizárólag rendőri jelentésre, illetve rendőri tanúvallomásra alapozott ítéleteket. Ugyanez vonatkozik a bíróság hatáskörébe tartozó rendzavarás, garázdaság és veszélyes fenyegetés szabálysértése miatti megállapításokra is, ha azok alapját csak rendőri jelentés vagy tanúvallomás képezte.

A döntés a 2006. szeptember 18. és október 24. között elkövetett cselekményekre vonatkozik. A törvény értelmében az első fokon eljáró bíróság hivatalból legkésőbb 2011. október 23-ig határozatban nyilvánítja semmisnek a jogszabály hatálya alá tartozó elítélést vagy megállapítást.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. március 08. 20:16
Minden rendben van! Az érdi kapitányság előtt ütötték a rendőröket Azért várták a kapitányság előtt az intézkedő rendőröket, mert egyik családtagjuk autójáról levették a forgalmi rendszámot, mert az autó nem rendelkezett műszaki vizsgával. Több rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Több rendőrt is megtámadtak az érdi rendőrkapitányság előtt még szombaton – írja a police.hu. Rendőr sérelmére csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt G. Ferencet, G. Róbertet, G-né B. Erzsébetet, G. Zoltánt és Sz. Ferencet előzetes letartóztatásba helyezték. Érden három rendőr állított meg egy személygépkocsit, melyről kiderült, hogy ki van vonva a forgalomból, a sofőrjének pedig nincs érvényes jogosítványa. A rendőrök szabálysértési feljelentést tettek és az autó rendszámát a helyszínen leszerelték. A szabálysértést a jármű vezetője elismerte. A járőrök az intézkedést követően a rendőrkapitányságra indultak, ahol egy helyi család több tagja - 8-9 fő - a parkolóban várakozott és kérdőre vonták a rendőröket azért, hogy miért szerelték le ismerősük autójának a rendszámát. Az ott várakozók minősíthetetlen stílusban beszéltek a rendőrökkel és folyamatosan fenyegették őket. Amikor a kapitányság munkatársa a két személyt megpróbált előállítani, akkor az egyikük az intézkedő rendőr fogásából kitépte magát, majd ököllel mellkason ütötte, kezét kicsavarta, miközben folyamatosan trágár szavakat ordibált. A család több tagja ököllel arcon ütötte az intézkedő rendőrt a gumibotját elvették és eldobták, majd megpróbálták elvenni szolgálati lőfegyverét is. Az esetnek akkor lett vége, amikor az érdi kapitányság rendőrei megbilincselték az agresszív támadókat, és előállították őket. A megtámadott rendőrök a bántalmazások során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.
liberálzöld.
2011. március 08. 14:33
Megkönnyebbültem. Úgy izgoltam, hogy vajon sikerül-e a törvényt átnyomni a parlamenten :)
MakkA
2011. március 08. 12:57
Ha a rendőrök becsületet akarnának szerezni, akkor kiállnának, hogy én voltam, meg én, és ne a testületet bélyegezzék meg. Milyen társaság már az, akik közül EGY sem vállalja, amit csinált. Ez az omerta, a hallgatás törvénye, ami a bűnszervezetek sajátja. Egy állami fenntartású rendőrségen egyszerűen megengedhetetlen, hogy sorozatosan elkövetett törvénysértésekhez egymásnak falazzanak. (Jogállamban ez valószínűleg felfegyverkezve, bűnszervezetben elkövetett emberölési kíséretekként került volna bíróság elé.) És SEMMIFÉLE hatóság elleni erőszak nem áll meg, mert a rendőr azonosító nélkül csak egy farsangi jelmez. ma
Fedor
2011. március 08. 10:23
Konkrét ügyekben természetesen lehet és kell is vizsgálódni, és bizonyítékok alapján akár új ítéletet is lehet hozni, de ez a döntés szégyen, a jogállam szégyene. Az egész rendőrséget megalázzák ezzel, és rontják a tekintélyét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!