Holnaptól büntethetik az önjelölt közrendfenntartókat

2011. április 22. 13:42

Akár százezer forintra is bírságolhatják azokat, akik felhatalmazás nélkül végeznek a közrend fenntartására irányuló tevékenységét. A Magyar Közlöny pénteken közölte a kormányrendeletet, mely a kihirdetést követő napon lép hatályba.

2011. április 22. 13:42

A kormány módosította a jogszabálysértésekről szóló rendeletet, így akár százezer forintra is bírságolhatják azokat, akik a polgárőrség feladatait együttműködési kötelezettség teljesítése nélkül látják el - írja pénteken az Origo. Hasonló összeggel büntethetik azokat is, akik jogszabályi felhatalmazás nélkül végeznek közbiztonsági tevékenységet. A Magyar Közlöny pénteken közölte a kormányrendeletet, mely a kihirdetést követő napon életbe lép. 

Ahogy Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön utalt rá, az intézkedés nem más, mint jogi válasz a Jobbik által Tiszavasváriban megalapított szervezet, a csendőrség ügyére.

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aldo Raine hadnagy
2011. április 23. 20:44
Elszomorító,hogy az elvtelen jobboldalra szavazók most kihátrálnak a forradalmi erejű nemzeti összefogásból.A nemzet érdekében ki kellene állniuk Orbán miniszterelnök úr és kormányának intézkedései mellet.
Aldo Raine hadnagy
2011. április 23. 15:34
Nahát,felháborító,hogy egyesek itt hőzöngenek a a fülkeforradalmár,2/3-os felhatalmazással rendelkező nemzeti kormány rendteremtő intézkedései ellen.Ez gyakorlatilag hazaárulás.Hogy merik kétségbe vonni a nép egyetértésével és támogatásával rendelkező hatalom lépéseit?
habarcs123
2011. április 23. 11:09
Bárki büntethető, csak a bűnöző cigányok védettek.
Csomorkany
2011. április 23. 09:32
Annak mennyi a büntetési tétele, ha szemetet szedek az erdőben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!