Az EU jelen formájában ártalmas Európának

2024. április 29. 05:50

Az unió azt tagadta meg, amit ér: a békét és a jólétet.

2024. április 29. 05:50
European Union Leaders Special European Council Summit Day Two
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: Simon Wohlfahrt/Bloomberg via Getty Images

„»2022. február 24-e óta ismét háború van Európában, s ez nem kis államok belháborúja, mely könnyen lokalizálható: itt nagyhatalmak állnak egymással szemben ismét, tehát fennáll újra a veszélye az eszkalálódó, világháborúvá is fajulható háborúnak. S mit tesz ebben a helyzetben az unió? Az Egyesült Államok, illetve a mögötte álló davosi elit érdekeit kiszolgálva közvetetten részt vesz a háborúban, tehát szítja azt, ahelyett, hogy minden erővel béketárgyalásokat sürgetne a maga összes erejével. Vagyis béke helyett a háborút folytatja.

Másfelől: az unió az elmúlt egy év során – többek között éppen a szankcióival – folyamatosan gyengíti a jólétet, egyre nehezebb helyzetbe hozza az európai középosztályt, a szemünk láttára omlik össze recsegve-ropogva a valaha csodált nyugat-európai jóléti állam. Svédországban az emberek már meggondolják, hogy hányszor zuhanyozzanak egy héten…

Az unió azt tagadta meg, amit ér: a békét és a jólétet. Mi maradt belőle? És akkor minek van? Kell egy új szövetség.«

Amióta megírtam ezt a cikket arról, hogy az unió legfontosabb célja az Európai Szén- és Acélközösség 1951-es megalakítása óta a béke és jólét megteremtése volt, azóta sokan ugyanezt hangoztatják, aminek én persze nagyon örülök, hogy segíthettem ennek megértésében.

De ez nem minden.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NokiNokedli
2024. május 01. 11:01
Valójában nem az EU ártalmas Európának, hanem az EU legfelsőbb szervezeteibe beinjektált USA-DS ügynökök az ártalmasak, akiket nyugodtan nevezhetünk ÁRULÓK-nak. Ezeket kell felakasztani.
Tommaso
2024. április 30. 11:32
Júniusban Orbán - a kijelentéseivel ellentétben -. nem foglalja el Brüsszelt, mert még az eddiginél is kevesebb képviselője lesz a Parlamentben. És 700 ellen 10-nek nincs esélye.
SzaboGeza
2024. április 29. 18:22
Az Európai Unió már nem egy siker projekt!!! Az elmúlt 5évben, egyetlen egy ígéretét sem valósította meg!!! De sikeres csökkentette, az európai emberek vagyonát, életszínvonalát!!! Tapsolni kellene hozzá, és újraválasztani a hóhérainkat??!!! Ugye hogy nem!!!! ELÉG VOLT A LIBERÓKBÓL!!!!!
Pelso j.
2024. április 29. 17:40
Aerion Ha aktivista lennék, minden napszakban, minden cikk alá írnék, más stílusban. Messze nem negligálás, ha valaki az érem másik oldalára rámutat. Azt nem te szabod meg, hogy mikor-miért nyitom ki a szám. Neked, haver, én? A cipőmet nem törlöm a tefélébe a való világban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!