Terhelő vallomást tett a romagyilkosságok vádlottja

2011. április 01. 11:22

Folytatta szerdán megkezdett vallomástételét a Pest Megyei Bíróságon a romagyilkosságok negyedrendű vádlottja. Csontos István terhelő vallomást tett az első és a másodrendű vádlottakra.

2011. április 01. 11:22

Folytatta szerdán megkezdett vallomástételét Csontos István, a romagyilkosságok negyedrendű vádlottja a Pest Megyei Bíróságon - jelentette a Hír TV tudósítója. A bírói tanács arra volt kíváncsi, hogy Tiszalöknél mi történt 2009 áprilisában, mivel a vádirat szerint Csontos ott kapcsolódott be a romagyilkosságok sorozatába mint gépkocsivezető. A vádlott elmondta, a debreceni szórakozóhelyre motorral érkezett és a Perényi 1-ben egy golyós, illetve egy sörétes fegyver volt kitéve a tánctéren elhelyezkedő asztalon - mindkettő használható. Az asztal körül az első- és másodrendű vádlott, Kiss Árpád és Kiss István állt. Csontos a helyiségben még négy műholdas térképet látott, ám a beszélgetés tartalmára nem emlékezett, és arra sem, hogy ezek milyen településeket jelöltek.

A három férfi Tiszafüred felé indult el a 33-as úton. Csontos feladata az első- és másodrendű vádlottak szállítása volt. A negyedrendű vádlott furcsállta, hogy nem mehetett velük, ugyanis ő mindvégig arra számított, hogy vadászni mennek ezen az estén.

Frissítés

Csontos István pénteken a bíróság előtt elmondta: akkor tudta meg mi történt, amikor egy erdei úton elakadtak és az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád odahajolt hozzá és azt mondta: „lelőttem egy embert”. Az áldozat mindössze annyit mondott, „jaj” és összecsuklott. Csontos állítása szerint Kiss Árpád testvérénél csak egy maroklőfegyvert látott, a kocsiban sem a golyós, sem pedig a sörétes fegyver nem volt náluk. Csontos úgy érezte, hogy amikor elakadtak, azért mentek az erdőbe, hogy a fegyvereket elrejtsék.

A negyedrendű vádlott beszámolt a gyilkosság idején Polgárnál történt rendőri igazoltatásról. A járőr furcsállta, hogy egy kikapcsolt rádió-adóvevő, egy üres gitártok és egy látcső volt a kocsiban. Csontos azonban azt mondta, randira megy, a rendőr pedig elengedte. Ezután vette fel az első- és másodrendű vádlottat a már említett erdei úton.

A másik három vádlott továbbra sem jelezte, hogy vallomást kívánna tenni a tárgyaláson - számolt be a tárgyalásról a Hír TV tudósítója.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!