Tőkeinput a Malévnál

2011. április 01. 12:42

Két és fél milliárd forint értékű részvény kibocsátásával emelik a Malév tőkéjét - így döntött ma délelőtt a közgyűlés.

2011. április 01. 12:42

250 milliárd darab, egy fillér értékű részvény kibocsátásával emeli tőkéjét a Malév. A légitársaság péntek délelőtti közgyűlésén elhangzott, nem várható el a kisebbségi tulajdonosoktól, hogy részt vállaljanak a cég finanszírozásában, ezért az alapszabályt úgy alakítják, hogy a többi tulajdonos elsőbbségi részvényjegyzési joga ne érvényesüljön.

Bár a cég likviditását az EU-elnökség idejére ezzel biztosítják, elképzelhető hogy a későbbiekben komolyabb tőkeinjekcióra is szükség lesz, tekintettel a Malév múlt évi, 20 milliárd forintra becsült veszteségére.

Gergely Máté, a közgyűlés tagja ezen a héten mondott le posztjáról összeférhetetlenségi okok miatt. Mivel az igazgatóság működése legalább öt főt igényel, Gergely Máté felmondását utódja megtalálásáig nem fogadják el.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!