Jövőre jön a köztisztviselői kódex

2011. május 15. 12:39

Akár el is bocsájthatják azokat a köztisztviselőket, akik súlyosan megszegik az etikai kódexben foglaltakat. A kormány a kódex mellett új teljesítményértékelési rendszert is bevezet.

2011. május 15. 12:39
Várhatóan a jövő évtől léphet hatályba a köztisztviselők új etikai kódexe, a tervek szerint akár el is bocsáthatják azokat, akik súlyosan megszegik az ebben foglaltakat - fogalmazott Rétvári Bence, a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára.
 
Az etikai kódex tartalmazza majd mindazon magatartási normákat, amelyeket nem rögzít a törvény. A tisztviselői hivatás ellátásához az igazgatási hozzáértésen felül a tisztviselőnek a viselkedés, a magatartás általános normáit meghaladó követelményeknek is eleget kell tennie - mondta Rétvári. A végleges szövegről a tervek szerint június közepén döntenek majd.
 
A kormány új teljesítményértékelési rendszert vezet be, aki ezen rendszeresen rosszul teljesít, az szintén felmenthetővé válhatna. A szakmai alkalmatlanság mostantól azonban csak valamilyen konkrét feladattal, illetve munkakörrel összefüggésben értelmezhető, nem általában a köztisztviselői pályával. A szakmai minősítést évente végzik majd el.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
-d(-_-)b-
2011. május 17. 11:05
A magánszférában mindig is volt teljesítményértékelés, csak mondom.
Petrov
2011. május 16. 06:18
tiszta szerencse, hogy a politikusok nem számítanak köztisztviselőnek - mert gondolom a lézerblokkoló meg a dupla költségtérítés is kizáró ok lenne ...
nick89
2011. május 15. 21:07
Háááát, ha a csak pénzért (pénzre) mozduló köztisztviselőktől sikerül megszabadítani bennünket, akkor már megérte.
Rudolf János
2011. május 15. 14:01
A zűrzavar új munkahelyeket teremt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!