Olyan fegyvert állítanának hadrendbe a britek, amellyel a világ bármely pontjára percek alatt csapást mérhetnek

2024. április 28. 11:16

A cirkálórakéta a hangsebesség ötszörösével lesz képes repülni.

2024. április 28. 11:16

Nyitókép: Pixabay

Egy jelentés szerint Nagy-Britannia azt tervezi, hogy az évtized végére saját fejlesztésű hiperszonikus cirkálórakétával szereli fel fegyveres erőit – olvasható a Sky News cikkében. Az írás szerint

a katonai vezetők nyomás alatt állnak, hogy felzárkózzanak Kínához, Oroszországhoz és az Egyesült Államokhoz

egy olyan fegyver kifejlesztésével, amely képes a Mach 5-nél nagyobb sebességgel – a hangsebesség ötszörösével – repülni. A technológia megfelelő használatával pedig olyan fegyvereket lehet létrehozni, amelyekkel a világ bármely pontjára percek alatt csapást lehet mérni anélkül, hogy arra bárki fel tudna készülni.

A védelmi minisztérium azt szeretné, ha a rakétát az Egyesült Királyságban terveznék és gyártanák, és 2030-ra hadrendbe állítanák.

A lap szerint a tervek korai stádiumban vannak, bár még nincs döntés arról, hogy a rakétát szárazföldről, tengerről vagy a levegőből indítják-e majd.

*

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tuners
2024. április 28. 20:07
Egy rohadt vasútvonalat nem tudtak megépíteni 2010-től 2024-ig (HS2) 2020-tól 24-ig eljutottak odáig hogy rájöttek hogy ahogy tervezték, abból a büdzséből “nem megvalósítható” Most 2029-2033 ig tervezik megvalósítani a terv “nagy részét” természetesen visszavágott utakkal, többszörös költséggel. Ha hiperszónikus is hasonlóan fog menni akkor 2029-ben bejelentik hogy 2035-re kész lesz, csak nem lesz hiperszónikus. Na meg háromszoros lesz az ára. 👏👏👏hajrá, előre (a béke útján)👏👏👏
ZagerEvans2525
2024. április 28. 15:26
A cikk arról szól, hogy az angolok visszaszerzik rövidesen a XX. században elvesztett világelsőségüket, sőt egyeduralkodók lesznek. Mert a ruszkiknak, az amcsiknak, a kínaiaknak, stb vannak olyan védelmi csúcstechnikai eszközeik, melyek bármely másik ellen többnyire eredményes lehet. De az angollal szemben 0% lesz a hatás, legalábbis ez vagyon írva. Márpedig a Mandi csak tudja, ha más nem is.
konfucius
2024. április 28. 15:17
És az ENSZ ezt persze megengedi. Nekik és mindenki másnak. Az a gondolat fel sem merül, hogy ha a világ fegyvereit annyira korlátoznánk, hogy ne lehessen velük effektíve támadást mérni senkire, akkor nem lennének háborúk, pláne nem világháborúk.
teki071
2024. április 28. 14:56
A orosz Kinzhal hiperszónikus rakéta 2017 decemberében állt hadrendbe, csúcssebessége pedig 10-12 Mach. A britek meg majd 2030-ra hoznak ki egy olyan rakétát, aminek a sebessége 5 Mach. Nevetséges.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!