Nem elfogult a romagyilkosságok perének bírája

2011. május 03. 15:13

Elutasította a Pest Megyei Bíróság a romagyilkosságok büntetőperének bírája ellen benyújtott első elfogultsági indítványt.

2011. május 03. 15:13

Elutasította a Pest Megyei Bíróság a romagyilkosságok miatt indított büntetőper tanácsvezető bírája, Miszori László ellen benyújtott első elfogultsági indítványt. A döntés ellen fellebbezésnek nincs helye, de a per ügydöntő határozata ellen panasszal lehet élni.

Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád védője, Bérdi Zsolt az április 13-i tárgyalás kezdetén jelentett be elfogultságot Miszori László ellen azért, mert a bíró a korábbi tárgyaláson „a most izgalmas rész következik” kijelentésével szerinte minősítette a bizonyítási eljárási dokumentumokat, és egy telefonszámról a szakértői jelentés ismertetése nélkül megállapította, hogy az védencéé.

Kiss Árpád ugyanezen a tárgyalási napon szintén bejelentett egy elfogultságot a bíró ellen. Múlt szerdán pedig testvérével, István együtt újabb elfogultsági beadvánnyal fordult a bírósághoz. Ezekről egy másik bírói tanács hivatott dönt majd, de a bírói tanácsot még nem jelölték ki, így továbbra is Miszori László tárgyalja a romák sérelmére elkövetett büntetőügyet. A per szerdán a vádlottak családtagjainak, ismerőseinek meghallgatással folytatódik.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2011. május 03. 17:35
hat ha eddig nem volt elfogult, akkor most a basztatas utan mar az lesz...
Szenzor
2011. május 03. 15:53
"Nem elfogult a romagyilkosságok perének bírája" Akkor nincs szíve. Ebben a perben - ahol gyermek, dolgos cigány életére törtek - nem lehet elfogulatlannak lenni, legfeljebb lehetséges ezt eltitkolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!