Romagyilkosságok: Most sem találták elfogultnak a bírót

2011. május 13. 12:48

A Pest Megyei Bíróság másodjára is elutasított a romagyilkosságok büntetőperének bírója ellen indított elfogultsági indítványt.

2011. május 13. 12:48

A Pest Megyei Bíróság elutasította a hat halálos áldozatot követelő romagyilkosságok ügyében indított büntetőper bírója elleni elfogultsági indítványt. A Miszori László tanácsvezető bíró által ismertetett határozat ellen fellebbezésnek helye nincs, panasszal lehet élni.

Az első-, illetve a másodrendű vádlott szerint a bíró azért nem tekinthető elfogulatlannak, mivel egy korábbi tárgyalási napon a következőket mondta Csontos László negyedrendű vádlottnak: „el fog süllyedni”. Itt a benyújtók szerint a bíró etikai normát is sértett, hiszen a megjegyzéshez magyarázatot is fűzött, amivel aktívabb magatartásra sarkallt egy, a társaira terhelő vallomást tevő vádlottat.

Korábban az elsőrendű vádlott ügyvédje adott be elfogultsági indítványt Miszori László bíró ellen, mivel bizonyos eljárási dokumentumokat a a „most izgalmas rész következik” megjegyzéssel mutatott be, melyek hitelességét nem igazolta szakértői véleménnyel.

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2011. május 13. 18:11
mért nem magyar a bíró? költői kérdés volt
-d(-_-)b-
2011. május 13. 17:33
Szóval ha cigányokat lőttek le, akkor már lehet is elfogult a bíró?!
nyugalmazott tanár
2011. május 13. 15:16
Valakik, valamit nagyon el szeretnének maszatolni. kik? Mit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!