Mulasztás miatt tűnhetett el Rohác DNS-mintája

2011. június 09. 09:44

Személyi felelősséget állapított meg egy vizsgálat, amely azt volt hivatott tisztázni, hogyan akadhattak el évekre Jozef Rohác genetikai mintái - írja a Magyar Nemzet.

2011. június 09. 09:44

Még nem nyilvános az eredménye annak a már lezárult vizsgálatnak, amely azt volt hivatott tisztázni, hogyan akadhattak el évekre a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetben (BSZKI) a Fenyő János meggyilkolásával gyanúsított Jozef Rohác genetikai mintái - írja a Magyar Nemzet. A lap úgy értesült, hogy a vizsgálat személyi felelősséget állapított meg a DNS-bizonyítékok időleges eltűnésének ügyében, és ennek több érintettje is lehet a kutatóintézetben.

A BSZKI az FBI részére kifejlesztett digitális rendszerben tárolja és hasonlítja össze a rendelkezésére álló DNS-profilokat, a számítógép pedig automatikusan jelzi a találatokat az egyezésekről. Ilyen esetekben az intézetnek kötelessége jelezni ezt az ügygazdának, amely jelen esetben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). Ám a nyomozók mégis csak két év késéssel értesültek arról, hogy a Roháctól egy másik ügyben vett DNS megegyezik a Fenyő-gyilkossághoz köthető ruhadarabokon azonosított mintával. A történtek miatt az NNI, majd az ORFK is vizsgálatot indított.

A szlovák férfi ellen április végén indított nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt, Fenyő János médiavállalkozó 1998-ban történt meggyilkolásának ügyében.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. június 10. 11:44
Ez nagyon jó! "Mulasztás miatt tűnhetett el Rohác DNS-mintája" Nyugdíjba ment a raktáros?
pascal
2011. június 09. 20:59
Ez a strory Hollywoodért kiált. Mát ha van olyan öngyilkossági hajlammal rendelkező rendező aki hajlandó megfilmesíteni.
Fóbia
2011. június 09. 13:06
Nehéz eldönteni ki a nagyobb gazember! Aki eltüntette a bizonyítékokat, vagy Rohács! Én azért komolyabban keresném a minták eltüntetőjét, mert az az ember egyéb bűnöket ie elkövethetett.
Petrov
2011. június 09. 11:04
de gondolom a felelős személy már évekkel ezelőtt elment nyugdíjba - úgy kb 35 évesen - és azóta biztonsági őrként egészíti ki a nyomorúságos negyedmilliós nyugdíját szóval felelőségre vonás megint nem lesz, hiszen még mindig következmények nélküli kurvaországban élünk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!