Sólyom félti az ombudsmanokat

2011. június 29. 17:02

Sólyom László szerint a pillanatnyi törvényjavaslat nem biztosít jogokat az ombudsmanoknak, miközben azok korábban önálló jogkörrel, apparátussal és megszólalási lehetősséggel rendelkeztek.

2011. június 29. 17:02

 Sólyom László egykori köztársasági elnök az országgyűlési biztosok által alapított Justitia Regnorum Fundamentum-díj átvétele után kijelentette:  az alkotmányt végrehajtó kétharmados, sarkalatos törvény javaslata alapján alkotmány szándékánál is jobban szűkülnének az ombudsmanok lehetőségei.

A volt államfő szerint olyan sarkalatos törvényekre lenne szükség, ahol „ahol van értelme a helyettesi pozíciónak is. Sólyom László szerint a pillanatnyi törvényjavaslat nem biztosít jogokat az ombudsmanoknak, ezzel szemben azok korábban önálló jogkörrel, apparátussal és megszólalási lehetőséggel rendelkeztek. A jogász szerint nem helytálló az indok, hogy a változtatásokkal hatékonyabbá válna az országgyűlési biztos munkája.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
56október
2011. június 30. 17:24
Sólyommadaram eddig is egy f@x volt,nem tehetek róla, mindig irritált ez a manusz. Most visszatérően gondoskodik (gondoslodnak??) róla, hogy itt-ott szerepeljen. Ettől nem lesz kisebb f@x. Inkább nagyobb. Legalább e téren fejlődik...
drieno
2011. június 29. 17:17
apám, mekkora szellemóriás annál inkább nem biztosít nekik jogokat, mert csak egy, azaz 1 marad belőlük állítólag, nagyobb jogkörrel arról nem beszélve, hogy az ombudsman max a száját járathatta, és? semmilyen jogkövetkezménye nem volt se a vizsgálatának ,se a bírálatának
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!