A Médiahatósághoz fordul a Rádiós Dolgozók Tanácsa

2011. július 07. 16:12

A testület azt kéri a Médiahatóságtól, és az adatvédelmi biztostól, vizsgálja meg: törvényesen hozzák-e nyilvánosságra a közmédiában elbocsájtottak nevét az internetes lapok.

2011. július 07. 16:12

A Rádiós Dolgozók Tanácsa felkéri az adatvédelmi biztost, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnökét, hogy vizsgálják meg: törvényes-e, hogy az internetes lapok közlik a közmédiából elbocsátottak nevét és beosztását, ráadásul sokszor tévesen. A szervezet emellett kéri az online sajtóban dolgozó újságírókat: ne használják fel közmédiában dolgozó kollégáikat politikai vagy szenzációhajhász célokhoz.

Az RDT mértéktartásra szólítja fel a politikusokat is, hogy ne az elbocsátottak kárára építsék karrierjüket. A testület szerint gyakran ellenőrizetlen információk láttak napvilágot, olyanok neve is megjelent az elbocsátottak sorában, akik nem is érintettek, míg másokról szó sem esett. Szerintük a szelektálásból is látszik, hogy a nyilvánosságra hozatalnak nem a dolgozók érdekvédelme, hanem politikai céljai voltak.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2011. július 07. 23:39
valóban. Tegnap elbocsátották név szerint Galván Tivadart a Csepel Vas és Fémművekből. index.hu, breaking news!
Mirmur
2011. július 07. 17:09
Hát basszus, nem. Nem volt legális az Index eljárása, ahogyan felsorolta kiket bocsátottak el. Ez ui. 1. nem tartozik árjuk, 2. Nem lehet hiteles adatuk, 3. Pletykaszinten nem terjeszthetnek rágalmakat. Én az Indexet is elbocsátanám....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!