Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A védelem is megfellebbezte a Képíró-per ítéletét

2011. július 20. 17:48

Képíró Sándor ügyvédje a bűncselekmény hiányának megállapítása miatt fellebbezett.

2011. július 20. 17:48

Bűncselekmény hiányának megállapítása végett megfellebbezte Képíró Sándor ügyvédje a Fővárosi Bíróságon hétfőn hozott ítéletét. Az ügyvéd szerint a megállapított tényállásból az szűrhető le, hogy Képíró Sándor nem követett el bűncselekményt, tehát nem az a helyzet, hogy nem bizonyítható a bűncselekmény elkövetése, hanem nem követte el.

Zétényi Zsolt egyúttal „szemenszedett valótlanságnak” nevezte a Magyar Nemzet szerdai számában megjelent, a Süddeutsche Zeitung és a The New York Times információira alapozott állítást, amely szerint a Nemzeti Jogvédő Szolgálat anyagilag támogatja Képíró Sándor védelmét, és a Jobbik áll a szolgálat mögött. Az ügyvéd közölte, valóban elnöke a Nemzeti Jogvédő Szolgálatnak, de ezt az ügyet Képíró Sándor megbízása alapján látja el, kizárólag tőle kap tiszteletdíjat, a  Jobbik pedig soha nem támogatta a jogvédő szervezetet.

A bíróság hétfőn minden vádpont alól felmentette a háborús bűnökkel vádolt Képíró Sándort. Az ítéletet indoklásából azonban kiderült, hogy a bíróság nem bűncselekmény, hanem bizonyítottság hiányában mentette fel az idős férfit. A fellebbezések miatt azonban az ítélet nem jogerős.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Julio Salazar
2011. július 21. 10:16
Éljen Képíró Sándor ! Halál a májra !
végsőharc
2011. július 20. 22:39
Egyre világosabb, hogy kik a magyarság igazi ellenségei, rosszakarói! Támadnak, hazudoznak, alattomoskodnak a Parlamentben, Gyöngyöspatán, Chicagoban, a tévé müsoraiban de még egy halálos beteg, majdnem 1OO éves öregember ellen is! Aknamunka ez a javából! A nemzetünk elleni harc! Nem asszimilálódni, barátkozni akarnak a befogadó néppel, hanem ujabb és ujabb árkokat ásnak. Nem a békét, szeretetet keresik hanem csak a mélységes faji gyülöletet!
Gombóc XVI. Artúr
2011. július 20. 20:54
Szegény Cucoff még a végén agyvérzést fog kapni! Nincs ö ehhez szokva! Eddig mindenki csak bólogatott és helyeselt. Itt meg ebben a fasiszta-soviniszta-horthysta-náci országban kétségbe merik vonni az ö állítását! Hát hová jutottunk! Itt egy bíró még ellent is mer neki mondani!! Mondjuk azért az érdekes, hogy a Fidesz ismét kóstolgatja a Jobbikot. Miért gondolják, hogy erre pont Képíró Sándor kapcsán van szükség? Vagy abban bíznak, hogy az utolsó náci-vadász figyel arra, hogy mit mondanak? Mocskos dolog a politika...
Honfi-fi
2011. július 20. 18:28
Helyes ! Csak keményen ! Képíró for president !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!