Új nemzetpolitika az MSZP-nél

2011. július 21. 16:29

Az MSZP elfogadja a kettős állampolgárságot, de nem tekinti szerves részének a szavazati jog megadását.

2011. július 21. 16:29

Balogh András, az MSZP elnökhelyettese szerint a szocialista pártnak meg kell határoznia, esetenként újra kell gondolnia a nemzeti kérdéshez való viszonyát, és ez a folyamat már el is kezdődött. Az MSZP elfogadja a kettős állampolgárságot, de nem tekinti szerves részének a szavazati jog megadását. Balogh András kitért arra, az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy különbséget tegyenek a határon túli magyarok politikai szervezetei között, és azok bármelyikét a kormány privilegizálja.

A nem Magyarországon élő állampolgárok voksolási jogát azért ellenzik, mert szerintük a szavazati jogot lakóhelyhez és a közteherviselésben való részvételhez kell kapcsolni. Ráadásul - tette hozzá - a szavazati jog kiterjesztése feszültségekhez vezethet, így károkat okozhat a határon túli magyaroknak.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2011. július 22. 13:31
A szavazati jog számos európai országban az orszában való állandó tartózkodási hely meglétéhez van kapcsolva; Magyarországon is így volt, tehát a 'status quo'-t a Fidesz változtatta meg. Tehát nem egy alapvető és másképp elképzelhetetlen elv, hogy minden állampolgárnak (szavazókorban, nem gyámság alatt stb.) szavazati jogot is kell adni.
anticonstitutionelle
2011. július 22. 12:40
Egyéni választókerületi rendszerben biztos nem lesz szavazati joga, csak azoknak akiknek van bejelentett lakcíme az adott kerületben.
Autofocus
2011. július 22. 12:32
Ezek a szocik annyira hülyék hogy csak most fogják fel, a kettős állampolgárok szavazati joga az MSZP számára gyakorlatilag az 5%-os parlamenti küszöbre csúszás esélyét tartogatja, ugyanis az anyaországbeli választóktól már megkapták a magukét, de a szomszédos országokbeliek még nem tudták "megköszönni" nekik 2004-et (meg alapvetően az egész nemzetellenes politikájukat előtte-utána) Persze szép hagyománya volt ennek mindig is a pártban: az MSZP szerves előtörténetéhez szorosan hozzátartozó MDP-s időszakában is a moszkoviták vették át a hatalmat a pártban, rögtön le is számoltak a Demény Pál féle "nemzeti" balosokkal az elvtársak. Azóta a nemzeti gondolat az MSZP szájából olyan idegenül cseng mint a disznóéból a madárfütty.
Julio Salazar
2011. július 22. 08:42
Na mi a szösz ?! MSZP meg nemzetpolitika ???????????????????????????????????? Ez olyan mint az Ördögnek a tömjén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!