Kiderült néhány részlet a kínai elnök európai körútjáról

2024. április 29. 21:08

A hírek szerint, komoly bejelentésre készülhet Magyarországon.

2024. április 29. 21:08

Nyitókép: MTI/AP/Hszinhua/Li Hszueren

Emlékezetes, hogy a múlt heti Kormányinfón már Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter megerősítette, hogy 

május 8-a és 10-e  között Magyarországra látogat Hszi Csin-ping kínai államfő.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy bejelentést tehet Pécsett

Hétfőn pedig a kínai külügyminisztérium is felfedte Hszi Csin-ping európai körútjának néhány fontos részletét. A közlemény szerint a kínai elnök először Franciaországba látogat Emmanuel Macron francia köztársasági elnök meghívására május 5-e és 7-e között, majd ezt követően május 7-én és 8-án Szerbiában tartózkodik, és csak ezután érkezik 8-án Magyarországra, és május 10-ig itt is marad. 

Mint múlt hétvégén már kiderült, ennek során Pécsre is ellátogathat, a hírek szerint 

egy fontos bejelentést tehet.

– ismertette a Portfolio.

A köztársasági elnökkel is tárgyal majd

A magyarországi látogatás kapcsán Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár az MTI-nek azt nyilatkozta: a kínai elnök Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra érkezik Magyarországra. Az elnök május 10-ig tartó budapesti programja során tárgyalást folytat a magyar miniszterelnökkel és a köztársasági elnökkel 

kétoldalú politikai, gazdasági és nemzetközi kérdésekről.

A látogatás célja Magyarország és Kína államközi és gazdasági-kereskedelmi kapcsolatainak további erősítése, valamint az együttműködés kiterjesztése újabb területekre – idézte a miniszterelnök sajtófőnökének közleményét a lap.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
véna
2024. május 01. 00:16
Reméljük Budapestet kihagyja, nehogy elokádja magát a bűztől.
balbako_
2024. április 30. 04:54
Sok jó üzlet lehetőségét hozza ezért Isten hozta!
Bunyevac1964
2024. április 30. 04:50
Az lesz a nagy durranás, amikor a kínai elnök bejelenti a Mercedes felvasárlását. A német gazdasági miniszter egyenlőre nem tagadta az újságírói felvetést. Ha ez megtörténik, olyan gazdasági versenyelőnyünk lesz, hogy még a Momentum is kénytelen lesz elismerni azt. Viccet félretéve, a vilaghatalmi átrendeződés a szemünk láttára történik és ugy látszik, hogy a kormányunk nem csak szemlélője vagy elszenvedője akar lenni. Hiszen abban már van némi tapasztalatunk.
trainzforthepeople
2024. április 30. 00:58
Tudnak már biztosítóberendezést készíteni a kínaiak, európai szabvány szerint? Csinálják meg a V0-a alapját is akár, csak a reptéri vasutat ne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!