Navracsics: Le az intézménydzsungellal!

2011. augusztus 29. 15:00

A közigazgatási és igazságügyi miniszter szerint a közigazgatási bíróságoknak kell érvényesítenie a közjó szempontjait - akár az állam alárendelésével is.

2011. augusztus 29. 15:00

Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter hétfőn egy könyvbemutatón leszögezte: az állam nem állhat „egymás hegyén-hátán létező érték nélküli intézménydzsungelből”. Az emberek és intézményeik gyarlók, ezért a politikus szerint a közjó szempontjait érvényesítő közigazgatási bíróságokra van szükség.

A közigazgatási bíróságok a munkaügyi bíróságokhoz hasonló különbíróságokká válhatnak. Az intézmények munkájának lényege a közjó védelme lenne, tehát az államot is alárendelné egy magasabb szempontnak, a közjónak, a nemzeti érdeknek - magyarázta Navracsics Tibor.

Navracsics emlékeztetett: a közigazgatási bíróságokat az 1949-es kommunista hatalomátvétel során szüntette meg. Az intézmények újbóli megjelenése két évtizede hatalmas eredmény volt - tette hozzá.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. augusztus 29. 19:17
Tibusz! Azért 1998-2002 között elnézték a kommunista bíróságokat! Meg bírókat - most is!
liberálzöld.
2011. augusztus 29. 15:49
"Navracsics: Le az intézménydzsungellal!" Meg az inflációval is!
tmonk
2011. augusztus 29. 15:16
Le az intézménydzsungellal újabb intézmény létrehozásával? :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!