Fellegi forró őszre számít

2011. szeptember 14. 09:10

A kormány célja nem a pénzintézetek megbüntetése; a kormány teljes mértékben elkötelezett a terhek, a kockázatok és a veszteségek közös viselése mellett - jelentette ki a devizahitelesek számára kínált rögzített árfolyam lehetőségével kapcsolatban Fellegi Tamás kedden.

2011. szeptember 14. 09:10

„Erős állam és növekvő állami tulajdon a fokozott gazdasági szuverenitásért” címmel tartott előadást kedden Fellegi Tamás a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) budapesti rendezvényén. A nemzeti fejlesztési miniszter a devizahitelesek problémájával kapcsolatban az eseményen elmondta, a kormány hiszi, hogy a hitelt felvevő embert terheli a felelősség, de a bankokat is okolni lehet, amiért az egyének védtelenek voltak a kialakult helyzetben. Fellegi Tamás kedden hangsúlyozta: a kormány célja nem a pénzintézetek megbüntetése.

A politikus a kormány intézkedéseire utalva úgy fogalmazott: „értem, hogy nagyon fájdalmasak a vállalatoknak, illetve a részvényesek elvárásainak nem felelnek meg, de tudomásul kell venni, hogy vége van annak az időszaknak, ahol van garantált nyereség”. Fellegi Tamás hozzáfűzte: ez a kormány teljes mértékben elkötelezett a terhek, a kockázatok és a veszteségek közös viselése mellett.

A jövőről szólva Fellegi Tamás leszögezte, a „kormány követni fogja a több mint egy évvel ezelőtt kijelölt utat”, a legfontosabb cél továbbra is a munkahelyteremtés és az arányos adórendszer kialakítása. „Forró és eseménydús” ősz elé nézünk: az alaptörvény 26 sarkalatos törvényét 2012-ig kell elfogadnia a törvényhozásnak, ezek pedig meghatározó jogszabályok lesznek, a parlament kétharmados többségét igénylik - fűzte hozzá.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balint60
2011. szeptember 14. 13:07
1.) "A kormány célja nem a pénzintézetek megbüntetése" - ez ugyanannyira hiteles mondat, mint Szili Kataliné, aki Gyurcsány érdekében szavazott igennel a mentelmi ügyben. 2.)26 sarkalatos törvényt 2012-ig kell elfogadnia a törvényhozásnak" tudja valaki, hogy miért KELL ilyen gyorsan ledarálni az évtizedekre szóló törvényeket? Tudja valaki, miért is kellett 2012-ről idén húsvétra összehozni az alaptörvényt?
itstrue
2011. szeptember 14. 10:15
Nem kell azt festeni, az már kódolva van. Ennyi "böszmeséget" még egyik kormány sem csinált, még a kifejezést használó Fletóék sem. Akkor azt hittük már nincs lejjebb, de igen, megmutatták, hogy mindig van lejjebb.
kukagyerek
2011. szeptember 14. 10:02
"Fellegi forró őszre számít" Ne fesd az ördögöt a falra!
P.A.
2011. szeptember 14. 09:43
"A kormány célja nem a pénzintézetek megbüntetése"... csak néhánynak a bedöntése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!