Romagyilkosságok: tagad a koronatanú

2011. szeptember 14. 12:05

Visszavonta korábbi, a romagyilkosságok elsőrendű vádlottját terhelő vallomásait F.-né Ny. Éva koronatanú, a fővádlott egykori szeretője. Kiss Árpád tagadja, hogy korábban életveszélyesen megfenyegette volna az asszonyt.

2011. szeptember 14. 12:05

Visszavonta terhelő vallomásainak nagy részét F.-né Ny. Éva, a romák elleni támadássorozat büntetőügyének koronatanúja, a négy vádlott volt munkaadója, aki az elsőrendű vádlottal, Kiss Árpáddal korábban szerelmi kapcsolatban állt. A nyomozati jegyzőkönyvek ismertetéséből kiderült, hogy a tanú korábban többször nyilatkozott úgy: élete veszélyben volt, munkatársai fenyegették. A szerdai tárgyaláson mindezeket „forgatókönyvszerűnek”, illetve „kivetített gondolatoknak” nevezve visszavonta.

A barátai által Nyafinak becézett asszony visszavonta továbbá korábbi nyilatkozatát, miszerint a kislétai gyilkosságot követően, augusztus 3-án Kiss Árpád elsőrendű vádlott kora reggel nagyon fáradtan ért haza, majd mintegy 14 órán át aludt.

Nyomozati dokumentumok szerint Kiss Árpád az április 22-i tiszalöki gyilkosság után - amikor a koronatanú segítséget nyújtott a vádlottaknak sárban elakadt autójuk kiszabadításában - azt mondta F.-né Ny. Évának: „nem tehet semmit, nem mondhat semmit, veszélyben van az élete. Addig fogok élni, amíg ő is él, és erre megvan az emberem”. A szembesítéskor Kiss Árpád mindezeket a kijelentéseket „hülyeségnek” nevezte.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2011. szeptember 14. 12:52
"...tagad a koronatanú" Őt mivel vádolják?
Biomechanoid
2011. szeptember 14. 12:51
Nem úgy volt, hogy az egyik elkövető részben beismerő vallomást tett? Akkor meg kit érdekel, mit mondott Nyafika? A végén adócsalásért fogják leítélni őket, mert nem tudják igazolni, hogyan tudtak havi 150 ezres fizetésből több tíz milliós fegyverarzenált összeszedni.
zoli_80
2011. szeptember 14. 12:38
Remélem, vád alá helyezik, és elítélik hamis tanúzásért.
Csigorin
2011. szeptember 14. 12:32
Buzlik az egesz, a tanu keveri a bekaembereket, nehez lesz igy az elore megirt iteletet elfogadtatni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!