Újra zárjegy lesz a borokon?

2011. október 28. 11:19

Az Országgyűlés honlapján megjelent, az adótörvényt módosító indítvány szerint a bioetanol jövedéki adójának csaknem kétszeresére emelését, illetve a bor zárjegy újbóli bevezetését javasolják fideszes képviselők.

2011. október 28. 11:19

Koszorús László kormánypárti képviselő a bioetanol adóját 40 ezer forint literenkénti árról 70 ezer forintra emelné. , az E85 üzemanyag bioetanol részarányára. Indoklása szerint uniós elvárás, hogy a benzin és az E85 árában a bioetanol rosszabb hatásfoka tükröződjön.

A szintén fideszes Font Sándor pedig azt kezdeményezte, hogy újra kötelező legyen a zárjegy a kannás és a palackos borra is. Ezt azzal indokolja, hogy a zárjegy megszüntetése óta - a vámhivatal kimutatása szerint - jelentősen visszaesett a minőségi borok forgalma. A zárjegy a palackos bor forgalmazásának az ellenőrzését javítja.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mép
2011. november 06. 08:54
2001 -ben a borzárjegy bevezetésekor egyik hétről a másikra duplájára emelkedett a bort számlával vásároló viszonteladók száma. Borzárjegy nélkül most sem lesz rend. A mostani helyzetben a multi jellegű nagytőkés és import üveges borra nem kell zárjegy, akármi is lehet benne. A 2 lit. feletti kannásra most is kell zárjegy, miért is ? Borzárjegynél minden palacknál azonnal lehetne tudni, honnan származik, mikor palackozták, mikor szállították az üzletbe. Sokkal egyszerűbb lenne a most alkalmazott eszetlen, követhetetlen, időtrabló kimutatások helyett.
Nagytestver
2011. október 29. 10:31
Az alcsútdobozi herceg Gyurcsány szintjére süllyedt (lsd. pl. terrorveszélyt jelent a szidalmazása), ez a két alak erkölcsi hulla lett, a történelem szemétdombján van a kijelölt helyük!
Nagytestver
2011. október 29. 10:17
Ezek szemetek lettek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Himalája
2011. október 28. 20:43
Hm, szóval zárjegy. A lányok lábai közé remélem nem raknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!