Újra jön a kilakoltatási moratórium

2011. november 24. 18:37

December 1–jétől jövő márciusig ismét hatályos a kilakoltatási moratórium – közölte Giró–Szász András csütörtökön. A kormányszóvivő kitért arra is, hogy Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított hét magyarországi pénzintézetnél a lakossági jelzáloghitelek kamatának egyidejű emelése miatt.

2011. november 24. 18:37

December 1–jétől jövő márciusig ismét hatályos a kilakoltatási moratórium – közölte Giró–Szász András csütörtökön. A kormányszóvivő emlékeztetett: a kabinet eddig négyszer hosszabbította meg a moratóriumot, a negyedik meghosszabbítás lejártától, október elejétől mostanáig pedig bevezetett egy kényszerértékesítési kvótát. Megjegyezte, hogy a jövő héten kezdődő kilakoltatási tilalom ideje alatt – jövő januártól – megkezdi működését a nemzeti eszközkezelő, amely a nehéz helyzetbe jutott devizahiteleseknek próbál segítséget nyújtani.

A kormányszóvivő kitért arra is, hogy Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított hét magyarországi pénzintézetnél a lakossági jelzáloghitelek kamatának egy időben végrehajtott emelése miatt. Mint mondta, a hatóság szerint erre a bankok közti megállapodás lehet a magyarázat. A GVH eljárása az OTP Bankot, az Erste Bank Hungaryt, az MKB Bankot, a Raiffeisen Bankot, a CIB Bankot, az Unicredit Bank Hungaryt és a Fundamenta-Lakáskasszát érinti.

A Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által kijelölt, Pleschinger Gyula pénzügypolitikáért felelős államtitkár vezette, a bankszövetség javaslatairól tárgyaló delegáció a következő két hetet kérte a tárgyalások lefolytatására.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heima
2011. november 25. 06:48
véresszájú ballib kutyáknak üzenném, hogy kvóta van, nem lehet most sem bárkit kibaszni az utcára. tények elvtársak, tények!
Fakutya ezredes
2011. november 24. 19:35
Tasnadi merges lesz... "Letépem a fejedet, te kutya!" Nagy nyilvánosság előtt elkövetett garázdaság, fenyegetés, könnyű testi sértés - ehhez hasonló vádak hangzottak el szerda délelőtt az Árverező Ház Zrt. ingatlanárverésén. A "sztárvendég" Tasnádi Péter ismert vállalkozó (?) volt... Éliás Ádám azt állította, hogy Tasnádi őt halálosan megfenyegette. "Ki vagy te kutya? Letépem a fejed!" - hangzottak az ominózus mondatok, melyek miatt a VÉSZ elnöke feljelentést kíván tenni az üzletember ellen. http://www.mfor.hu/cikkek/_Letepem_a_fejedet__te_kutya_____Dulakodas_az_arveresen.html
pascal
2011. november 24. 19:02
"December 1–jétől jövő márciusig" Miért nem nov 1-től áprilisig mint eddig mindig, ha volt kilakoltatási tilalom. Már vastagon fagy éjszaka.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!