Lázár: Megtámadták az önkormányzati szektort

2012. február 02. 11:22

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a külföldi bankok összehangolt akciójának célja az állami konszolidáció kikényszerítése. Lázár János úgy véli: nem lehet minden kockázatot az emberekre, az önkormányzatokra és a kormányra hárítani.

2012. február 02. 11:22

A polgármester azt kívánta elérni, hogy a bank osztozzon az önkormányzattal a svájci frank árfolyamának meglódulásából következő (kötvény)veszteségén. Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2009-es jelentése szerint viszont a város közgyűlése 2007 júliusában egyszeri alkalomra szóló, majd novemberben folyamatos megbízást adott a polgármesternek, hogy származékos devizaműveleteket végezzen a kötvénykibocsátásból még rendelkezésre álló összeggel. A számvevők kimutatása szerint a városnak a származékos ügyleteken, a devizanemek átváltásából származó árfolyamnyereségen és opciós díjbevétel címen 2007-2008-ban további, összesen 1,611 milliárd forint bevétele származott, 2008 őszén azonban beütött a pénzügyi válság, ami miatt az utolsó két év nyereségével arányos vesztesége keletkezett a településnek.

A Magyar Hírlapnak most sikerült elérnie Lázár Jánost, aki szerint jelenleg a külföldi bankok az egész önkormányzati szektor ellen összehangolt akciót folytatnak: megpróbálják a helyhatóságokat lehetetlen helyzetbe hozni, céljuk, hogy kikényszerítsék az állami konszolidációt.

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rogananti
2012. február 02. 15:38
Ha befogná a pofáját, az összes ilyen lázár féle faszkalap, újra talpra állhatna a forint, és elmúlna a "támadás"!
rogananti
2012. február 02. 15:36
Nincs lejjebb. A durva nem ez, hanem, hogy működik.
Samsa
2012. február 02. 15:28
Én azért egy picit bízom benne, hogy a középpályás lassan odaszól, Rapcsák hónaljkutyájának,hogy "Jani, szerintem ezt ne nagyon erőltesd!"
trespass
2012. február 02. 14:37
Vajon mikor fogja a Lázár pofán verni Kósát a nagy pofája miatt? Az legalább 40 forintjába kerül frankonként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!