Répássy: Nincs napirenden a halálbüntetés

2012. február 22. 10:08

Az igazságügyi államtitkár az új Btk.-ról beszélt az Inforádióban, hangsúlyozva, hogy szigorítják a gyermekek elleni bűncselekmények elkövetőinek büntetését.

2012. február 22. 10:08

Szigorúbban büntetik majd a gyermekek elleni bűncselekmények elkövetőit az új Büntető Törvénykönyv elfogadása – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Répássy Róbert. A Közigazgatási és Igazságügyi minisztérium igazságügyért felelős államtitkára hozzátette: szigorúbban védik majd a gyermekek jogait, legyen szó szexuális, vagy más bűncselekményről; ezen esetek öt évig nem évülnek el, a sértettek később is feljelentést tehetnek.

Beszélt arról is, hogy az új Btk. nyomán a jogos védelem büntethetőséget kizáró ok lesz. Meghatározzák majd, milyen esetekben nem kell mérlegelni az önvédelem mértékét, ezt kiterjesztik arra, ha fegyverrel hatolnak be a házhoz tartozó magánterületre. Az igazságügyi államtitkár kijelentette, hogy nincs napirenden a halálbüntetés bevezetése, és ez nem is nagyon fog változni, mivel a legtöbb európai országban sincs halálbüntetés.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vmint...
2012. február 22. 12:10
Viszont ha mégis bevezetik, lehet arra hivatkozni, hogy van olyan ország amelynek a BTK-jában szerepel.Honnan ismerős ez a szöveg?
tarackos
2012. február 22. 11:56
Nincs napirenden a halálbüntetés? Miért, vki napirendre akarta venni? Jó tudni Robikám, nehogy már hülyén halljunk meg. Már csak azt nem értem miért kell szigorítani a BTK-t hiszen két héttel a választások után rend lett, az ország a béke szigete...
JackHárpi
2012. február 22. 11:10
Én politikusokra javasolnám bevezetni! Oldaltól függetlenül! Mindegyik pártból először csak 1-1! .... nem azonnali végre hajtásra, csak úgy! Ülnének a börtönbe és várnák a végre hajtást! A vád Magyarország tönkre tétele! Lenne ott MSZP-és, Fideszes, KDNP-és, Jobbikos, LMP-és,volt komcsi és új kommunista, tennék oda alkotmánybírót, ügyészt , bírót, számvevőt, rendőrt. Ja és nagyvállalkozót és újságírót is! Szerintem utána sokkal de sokkal jobb lenne a törvényhozás és a törvények végre hajtása is! No milyen ötlet!
ergé
2012. február 22. 11:09
Köszönjük az államtitkárnak, hogy derült égből mindenkit megnyugtatott: nincs napirenden a halálbüntetés bevezetése Magyarországon. Reméljük, nem kell a kijelentést fordítottan dekódolni. A 2. világháború utáni, Magyarország által aláírt nemzetközi egyezmények, mint az Emberi jogok és alapvető szabadságok védelméről szóló egyezmény és a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya, valamint azok kiegészítése, és az Európai Unió Alapvető Jogi Chartája szépen elvezettek a halálbüntetés tilalmáig; ráadásul ott van a halálbüntetés Alkotmánybíróság által kimondott alkotmányellenessége, és persze a II. János Pál fémjelezte modern keresztény, életpárti felfogás a halálbüntetésről. Európában egyedül a fejlett demokráciájáról ismert Fehéroroszországban van halálbüntetés. Súlyos következményekkel járna akár csak egy komoly politikai vita is a halálbüntetés lehetőségéről. A magunk részéről erősen óvnánk Magyarország khm. jó hírének további tépázásáról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!